Derfor blev 22-årig anholdt i kæmpe morgen-aktion


Derfor blev 22-årig anholdt i kæmpe morgen-aktion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter tip fra tysk politi blev en 22-årig mand tidligt torsdag morgen i Heimdalsparken i Holstebro anholdt for at have fremsat trusler på et chatforum.

Holstebro: Det var en henvendelse fra tysk politi, der i morges fik Midt- og Vestjyllands Politi til at rykke ud til Heimdalsparken med mere kampklædt politi, hvor det anholdt en 22-årig mand.Ifølge tysk politi havde den 22-årige på et chatforum delt et billede af en mand med et automatvåben i hænderne sammen med en ukonkret trussel. Politiet kunne ikke umiddelbart udelukke, at der var tale om et ægte våben.

- Den type henvendelser bliver altid taget meget alvorligt, og det afføder altså en kraftig reaktion fra politiet. Vi kan ikke se, om det er ment som en spøg, og derfor tager vi alle nødvendige forholdsregler. Vi er klar over, at det kan se voldsomt ud, når vi rykker talstærkt frem i tung udrustning. Men vi følger et fast koncept for at sikre, at vi har kontrol over situationen - uanset hvordan den udvikler sig, siger politiinspektør Claus Nørgaard, Midt- og Vestjyllands Politi.

Den 22-årige mand blev anholdt kort efter klokken 07, hvorefter politiet foretog ransagning på mandens adresse og fandt i den forbindelse det afbillede våben. Våbnet viste sig at være en softgun, som til forveksling lignede et ægte automatvåben.

- Selv om der viste sig at være tale om en softgun, er det her en gravalvorlig sag. Når man giver indtryk af, at man er i besiddelse af et skarpt skydevåben og truer med at bruge det, skaber man en meget farlig situation. Vi vil gerne bruge sagen som anledning til at minde om, at et chatforum ikke er det samme som en dagligstue. Internettet er et offentligt rum ligesom en gågade, og man skal lade være med at dele den slags. Det skaber en helt unødvendig frygt og sætter en masse i gang ved politiet, siger Claus Nørgaard.

Manden er sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 266 ved at have fremsat trusler, der er egnet til at fremkalde alvorlig frygt. Manden er blevet afhørt af politiet og forventes at blive løsladt i løbet af dagen.

Politiet fortsætter efterforskningen, hvorefter anklagemyndigheden vil vurdere sagen.

Hvad den konkrete trussel gik på, ønsker politiet ikke at oplyse om.

Derfor blev 22-årig anholdt i kæmpe morgen-aktion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce