De forsøger at hjælpe andre tilbage til jobbet

»Man skal have et godt helbred, når man er syg, men det gælder om ikke at give op,« mener Pernille Riis Frederiksen alias Krea Pernille
Foto: Morten Stricker

De forsøger at hjælpe andre tilbage til jobbet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialt ansvar: Livink Aps blev etableret på baggrund af de to barndomsveninders personlige behov for at skabe og for at hjælpe andre.

Livink Aps blev etableret på baggrund af de to barndomsveninders personlige behov for at skabe og for at hjælpe andre.

Tanken var at hjælpe dem, der har været ude for psykisk og fysisk sygdom, og som - lige som det skete for Pernille og i øvrigt også for Tanya - fik slået benene væk under sig.

Livink blev for et års tid siden godkendt som virksomhedscenter for Holstebro Kommune. Tanya og Pernille har fået en uddannelse som mentorer, og firmaet er godkendt til at hjælpe andre, der er ramt af sygdom, tilbage på arbejdsmarkedet, igen.

»Jeg vil gerne være med til at gøre en forskel,« siger Pernille, der under sit sygdomsforløb og vej tilbage til arbejdsmarkedet kastede »sure øjne« på systemet, som hun udtrykker det.

»Jeg havde nok 30 forskellige sagsbehandlere, der forsøgte at få mig presset ind i en kasse, hvor jeg ikke følte, at jeg passede ind i.«

Vendepunktet kom, da hun mødte sagsbehandleren Betina.

»Hun lyttede til mig og hørte efter, hvad det var, jeg gerne ville prøve af,« fortæller Pernille, der nu prøver at være det vendepunkt for andre i samme situation. Foruden de to indehavere er der en fuldtidsansat, en deltidsansat på webshoppen og en ungarbejder ansat i Liv-ink. Lige for tiden har firmaet også en studerende fra Teko i Herning i skolepraktik.

Livink er godkendt til at have to sygdomsramte i praktik.

»Lige nu har vi en tidligere skolelærer, der har været ramt af stress. Hun pakker varer og oplever, at hun kan en masse,« siger Pernille, der tror på, at den bedste medicin på vejen tilbage til et aktivt arbejdsliv er succes-oplevelser.

Livink får i øvrigt ikke betaling for at være virksomheds- center for kommunen.

De forsøger at hjælpe andre tilbage til jobbet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce