Byråd slugte skovsnegle under maraton-budget-debat

Penge til Slagteriet var det store stridspunkt, da kommunens budget for 2019 blev vedtaget. Foto: Mads Krabbe

Byråd slugte skovsnegle under maraton-budget-debat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To udsatte cykelstier står færdige i 2020, lovede politikere efter frustrationer i oplandet. Noget af slagteriet bliver formentlig revet ned.

HOLSTEBRO: Det blev en halvanden times maratondebat, før byrådet tirsdag kunne vedtage budgettet for 2019. En debat præget af, at Venstre stod uden for forliget, og uenighederne dermed blev luftet i fuld offentlighed. Og for de 22 tilhørere i byrådssalen.

Alle partier var tilfredse med, at der var fundet penge til især ældre og psykiatri- og handicap, så servicen over for de svageste grupper ikke bliver forringet. Og at der er fundet penge til en ny daginstitution i Holstebro, som følge af flere børn.

Til gengæld er der udbredt frustration over, at kommunen først i juli fik at vide fra central hold, at indtægterne ville falde i 2019.

- Det er en uacceptabel måde, at kommunernes økonomi er styret på, og hvor tilskud er følsom ud for små udsving i til- og fraflytning. Nu må Folketinget se at få vedtaget en udligningsreform, som giver kommunerne rimelige vilkår, sagde borgmester H.C. Østerby (S).

Konkurrence i kamelslugning

Venstre står uden for forliget, fordi partiet ikke vil give fem millioner kroner til et nyt indgangsparti på Slagteriet i 2019 og igen i 2020 - samt 2,5 millioner kroner til årlig drift.

- Vi tror ikke på, at projektet hænger sammen, og det er for tyndbenet, og så vil vi ikke tvinges til at tage ansvar, sagde gruppeformand Jens Kristian Hedegaard (V).

Andre partier påpegede, at de også havde slugt kameler i budget for at få en aftale. Eller måske skovsnegle.

- Alle har måttet sluge en skovsnegl. Vi er imod, at der er skåret ned på SFH, men det har vi accepteret, sagde Karsten Filsø (SF), hvorefter de øvrige partier fik travlt med at opremse deres skovsnegle.

Samtidig mente han, at Venstre kunne have fået større indflydelse, hvis de var blevet ved forhandlingsbordet.

- Vi andre ville nok godt have sagt ja til at rive nogle af de gamle bygninger på slagteriet ned, hvis Venstre var blevet i forhandlingerne, sagde Karsten Filsø.

Mens der er med skepsis, at Dansk Folkeparti giver penge til slagteriet, er Pernille Bloch (K) tilfreds.

- Slagteriet er dyr her i opstarten, men det er fantastisk, som det gror frem, og det er med til at pege på nye veje med unge og erhvervsliv under samme tag, sagde hun.

Cykelstier og pengene

Der har været kraftige protester fra borgere og foreninger, efter de to cykelstier mellem Husby og Fjand og mellem Sevel og Mogenstrup er blevet udsat. Venstre ville fastholde cykelstierne i 2019.

- Det er noget, vi aftalte sidste år, og som vil lovede igen under valgkampen. Det her handler også om troværdighed og borgernes tillid og tryghed, sagde Finn Thøgersen (V), som mener, at borgmesteren nu har en opgave med at genoprette tilliden i borgerforeninger.

H.C. Østerby erkender, at cykelstierne er udsat:

- Politik handler om troværdighed, men udsættelsen skyldes en ny økonomisk virkelighed, og det vil jeg gerne stå ved og forklare.

- Men vi har aftalt, at projektering og ekspropriation til cykelstierne sker i 2019, så anlæggelsen går i gang, når frosten er af jorden i 2020. Og måske kan de stå færdige inden sommerferien, sagde Østerby.

Byråd slugte skovsnegle under maraton-budget-debat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce