Byggeri blev 50 millioner dyrere end første budget

Skovgårdsvej ligner næsten nybyggeri efter renoveringen. Men det er det ikke, selv om prisen var lige så høj som nyt. Nu skal kommunen give ekstra garantier for lån. Arkivfoto: Johan Gadegaard.

Byggeri blev 50 millioner dyrere end første budget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen skal stille garantier for ekstra 23,85 millioner kroner, fordi renovering af 100 lejligheder på Skovgårdsvej blev langt dyrere end forventet.

HOLSTEBRO: Egentlig er renoveringen af 100 almene boliger på Skovgårdsvej afsluttet for halvandet år siden. Men først nu er den endelige regning gjort op, og den viser en overskridelse på hele 50 millioner kroner i forhold til det første budget fra august 2013.

Nu er sagen igen havnet på byrådets dagsorden, fordi kommunen skal stille garanti for ekstra 23.850.822 kroner, som er det beløb, som de støttede lån er blevet forhøjet med.

Den samlede pris på renovering af de 100 boliger er opgjort til 166,8 millioner kroner - eller 1.667.966 kroner per lejebolig.

Sagen var omtalt i Dagbladet i efteråret 2016, da det havde vist sig, at renoveringen kostede mere, end nybyggeri ville koste. Dengang var den samlede pris anslået til 160 millioner kroner.

Problemer væltede ned

Problemerne væltede ned, da ombygningen af boligblokkene gik i gang.

For eksempel hvilede spærene på formuren og ikke på bagmuren, som de gamle tegninger viste. Det gav en stor udgift til at afstive byggeriet, da formuren skulle rives ned for at give plads til ekstra isolering.

Blokkene i fem etager har fået udvendige elevatorer, og de gamle trappegange blev inddraget i boligerne. Her var der blyholdigt maling og pcb, som er dyrt både at fjerne og bagefter at deponere.Oveni tog byggeriet længere tid end forventet, så beboerne skulle genhuses i længere tid.Kommunen skal dog ikke have penge op af kassen trods den store lånegaranti.Det er nemlig langt hen ad vejen Landsbyggefonden, der stiller garanti for lånene. Og som også giver tilskud til forrentning og afdrag på lån i sådanne byggerier, hvor udgiften til renovering ellers vil betyde en urealistisk høj husleje. Og faktisk har et boligselskab ikke mulighed for at bygge nyt i stedet for at renovere.Som reglerne er skruet sammen, kan Landsbyggefonden give støtte til renovering, men ikke bruge de samme penge til at rive ned og bygge nyt.Det bekræftede Landsbyggefondens direktør, og det ville integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) ikke ændre på ifølge et svar til Dagbladet.

Byggeri blev 50 millioner dyrere end første budget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce