Brødrene Bek-Nielsen køber jord for 640 millioner danske kroner

Brødrene Carl Bek-Nielsen (til venstre) og Martin Bek-Nielsen opkøber naboplantagen for 640 millioner danske kroner. Pressefoto

Brødrene Bek-Nielsen køber jord for 640 millioner danske kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Vores hidtil største direkte opkøb beløbsmæssigt", siger Carl Bek-Nielsen om købet af naboplantage, der bringer United Plantations Bhd (UP) ind på listen over de ti største plantager i Malaysia.

Holstebro/Malaysia: 8999 acres land. Det svarer til 3642 hektar. Og det er, hvad Holstebro-brødrene Carl og Martin Bek-Nielsen forventer at lægge til United Plantations i Malaysia, når opkøbet af naboplantagen, ejet af Pinehill Pacific Bhd koncernen, forhåbentlig går igennem i første kvartal af 2019.

- Vi købte 2875 hektar jord i 2004 fra en fransk-ejet plantage, som hed Lima Blas. Og i 2006 etablerede vi vores plantage i Indonesien, hvor vi i dag har cirka 10.000 hektar med palmer. Men jo, dette er det største direkte køb, som vi har været ansvarlige for rent beløbsmæssigt, siger Carl Bek Nielsen, der er administrerende direktør i United Plantations Bhd (UP).

Lillebroren Martin Bek-Nielsen er finansdirektør.

Købet på 414 millioner malaysiske ringgit - svarende til 640 millioner danske kroner - bliver finansieret gennem UP's likvide midler.

UP er det børsnoterede selskab United International Enterprises' (UIE) største investering. Carl og Martin Bek-Nielsen er hovedaktionærer i UIE.

Carl Bek-Nielsen forventer ikke, at transaktionen vil påvirke UIEs regnskab for 2018, men forventer at det vil bidrage positivt til UPs rentabilitet og dermed UIE's rentabilitet "på mellem til lang sigt".

Det nye tilkøbte palmeolieplantage på 3642 Hektarer vil øge UPs jordbesiddelser i Malaysia med ti procent til i alt cirka 44.500 hektar og bringe selskabet op i top ti over plantager i Malaysia.

Fordi plantagen ligger så tæt på brødrenes nuværende plantage, kan der opnås en række stordriftsfordele.

- Og indenfor de næste tre år forventer vi at genplante størstedelen af det tilkøbte areal med UP's højt ydende palmer, som er fremavlet på vores eget forsknings- og udviklingscenter, og det forventer vi vil øge udbyttet væsentligt i løbet af de næste fire til seks år, fortæller Carl Bek-Nielsen.

Eftersom det nye jordområde har været palmeolieplantage i mange år, er opkøbet i overensstemmelse med UP's politik om ikke at rydde skov og junglearealer - en politik, som har været trinvis undervejs siden plantagen blev omlagt til bæredygtig drift i 2002-2003.

- Siden 2010 har UP 100 procent efterlevet "nul afskovnings"-politikken, siger Carl Bek-Nielsen.

Jo, dette er det største direkte køb, som vi har været ansvarlige for rent beløbsmæssigt.
Carl Bek-Nielsen, administrerende direktør i United Plantations Bhd (UP).

Brødrene Bek-Nielsen køber jord for 640 millioner danske kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce