Brødre banker nyt liv i gammelt badehotel

Brødrene Oliver og Nick Mogensen er godt i gang med at banke nyt liv i Vedersø Klit Badehotel, som de har forpagtet med restaurant, 65 værelser og masser af plads. Foto: Morten Stricker

Brødre banker nyt liv i gammelt badehotel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oliver og Nick Mogensen arbejder gerne syv dage om ugen og til sen aften for at puste liv i Vedersø Klit Badehotel, som de har overtaget. De har planer om nye tiltag, og de tvivler ikke på, at hotellet har en god fremtid.

Vedersø Klit: Det er en stor mundfuld, som brødrene Oliver og Nick Mogensen, har kastet sig over: Skaffe gæster nok og få økonomien til at hænge sammen på Vedersø Klit Badehotel, som de har forpagtet siden februar. Et badehotel, som stod tomt i flere år, og hvor skiftende forpagtere har forsøgt sig i 2016 og 2017.

- Det kræver en professionel tilgang og noget viden at få hotellet banket op. Oveni kræver det en masse vilje og arbejdsiver, siger 29-årige Nick Mogensen.

Oliver er 23 år, og de to brødre mener netop, at de har den tålmodighed, der skal til for at få hotellet banket op.

- Jeg synes, det går godt. Det ser fornuftigt ud, selv om det økonomisk er svært. Men vi hæver kun den bruttoløn, vi skal bruge for at overleve, siger Nick Mogensen.

Indtil videre bor de to brødre også på hotellet med deres kærester for at spare penge.

- Jeg er ikke i tvivl om, at hotellet bliver en stor succes igen, som det har været i fortiden, siger Oliver Mogensen.

De var tre, da de overtog forpagtningen i februar, men nu er der kun de to brødre tilbage. Stedet kræver, at man er indstillet på at arbejde syv dage om ugen og ofte 12-15 timer eller mere i døgnet.

- Sådan er det at være iværksætter. Man skal være villig til at arbejde 24-7 og ofte til efter midnat. Og hvis der er en pause, så sidder man alligevel og tænker og snakker om hotellet, siger Nick Mogensen.

- Den næste måned kan man ikke holde to fridage, hvis man får lyst til det. Man skal acceptere, at arbejdet sluger al tiden, tilføjer Oliver Mogensen.

Det sværeste var de første måneder før turistsæsonen, hvor de skulle overleve på fester og arrangementer.

- Det er nemmere nu, hvor der er penge til at ansætte personale, og vi ikke skal lave det hele selv. Det giver også noget input udefra, siger Oliver Mogensen.

Vedersø Klit Badehotel
1927: Hotellet opføres af dansk-amerikaneren Thorvald Nygaard med navnet Hotel Seattle.

1934: Hotellet overtages af Elna og Christian N. Larsen og bliver til Hotel Vedersø Klit. 1973: Det overdrages til datteren og svigersønnen, Grethe og Johan Jensen, der bygger en ny fløj med 36 værelser, swimmingpool og nyt køkken, men det kommer i økonomiske vanskeligheder. 1980: Fagforeningen BUPL overtager hotellet som kursuscenter og bygger yderligere 20 værelser. 1998: Den københavnske ejendomsmand Jesper Jørgensen køber hotellet, som får skiftende forpagtere. 2002: Investor Mogens Wisti Kiilerich overtager hotellet, som udstykkes i 86 ejerlejligheder, der sælges for 40-50 mio.kr., herunder stråmandssalg, finansieret af pantebreve. Kiilerichs selskab, Ejendomsselskabet 1950, der er garant for driften, går konkurs i 2007, hvorefter hotellet lukker.2010: Hotel og restaurant åbner i turistsæsonen, men lukker så igen. 2013: Kim Krull Jørgensen fra Viborg, der har udlånte penge i klemme, køber 75 procent af hotellet på en tvangsauktion og senere resten. Han sætter gang i en større renovering. 2016: Hotellet åbner på ny og får en venneforening. Flere forskellige prøver lykken som forpagtere.2018: De to brødre, Oliver og Nick Mogensen fra Viborg, forpagter hotellet.
Nick Mogensen har før været restaurantchef, men nu styrer han selv køkkenet på badehotellet. Hele svin som denne er på grillen onsdag aftener, og det trækker mange gæster. (Grillning er tilladt, når der er erhvervsmæssigt, og en række krav er opfyldt). Foto: Morten Stricker
Nick Mogensen har før været restaurantchef, men nu styrer han selv køkkenet på badehotellet. Hele svin som denne er på grillen onsdag aftener, og det trækker mange gæster. (Grillning er tilladt, når der er erhvervsmæssigt, og en række krav er opfyldt). Foto: Morten Stricker

Satser på kvalitet

Her i sommer har stedets restaurant haft åben torsdag til søndag. Men i juli og til midten af august er der også musikaften om onsdagen, hvor der serveres en hel gris fra grillen.

- Der var 75 i sidste uge, og vi forventer 150 i denne uge. Det har været en stor succes, siger Nick Mogensen.

Han står selv for køkkenet, hvor spisekortet har få udvalgte retter.

- Vi har valgt at hæve kvaliteten i restauranten, hvor vi bruger friske og lokale råvarer og laver tingene fra bunden, siger Nick Mogensen, som har en fortid som barchef og restaurantchef, men han ikke er uddannet kok.

- Jeg udvikler selv retterne, ogjeg kender flere kokke, som jeg kan spørge, siger Nick Mogensen, som har en dygtig hjælper i køkkenet.

De har en frokostplatte, og der er en morgenmadsplatte til hotellets overnattende gæster, mens cafeen er åben om eftermiddagen.

- Det er det, vi kan klare med det nuværende personale. Kvaliteten er det vigtigste, og så må det udvikle sig efterhånden, siger Nick Mogensen.

For ham er det netop det at styre køkkenet, som satser på kvalitet, der har været den største udfordring. Han er yderligere presset af at skulle deltage i local cooking konkurrencen i Holstebro, hvor han skal dyste mod restauranter som Under Klippen og Støberiet.

- Der er nervepirrende at skulle konkurrere mod fuldt professionelle. Men vi er inviteret med, fordi de har hørt godt om os, siger Nick Mogensen.

Oliver Mogensen er stedets alt-mulig-mand, som også står for regnskab og giver tilbud til selskaber.

- Jeg synes, den største udfordring har været at finde kvalificeret personale, siger Oliver om stedet, hvor de sammenlagt er otte fuldtidsansatte.

Der er 65 værelser på hotellet, men blot en tredjedel er fyldt op.

- Vi har ikke haft tid til markedsføring, så det er gæster, som har været her i foråret, eller finder os via bookingsider. Men vi forventer mange flere gæste næste år, siger Oliver.

Netop selskaber og fødselsdage har hotellet haft en vis succes med siden genstarten i februar.

- Vi får mange henvendelser, og der er ikke mange, som har så mange værelser til en firmafest med overnatning som os, siger Oliver Mogensen.

Oliver Mogensen er hotellets altmuligmand - og her skal han og kæresten Vera Bager Staunstrup, der også hjælper til på hotellet, have styr på en hel ny kaffekværn. Foto: Morten Stricker
Oliver Mogensen er hotellets altmuligmand - og her skal han og kæresten Vera Bager Staunstrup, der også hjælper til på hotellet, have styr på en hel ny kaffekværn. Foto: Morten Stricker

Drømme og temperament

De to brødre erkender, at det godt kan slå gnister ind i mellem, når man som brødre skal starte et nyt sted op og drive det sammen.

- Sådan er det, men så får man det sagt, og så er det videre. Fordelen er, at vi kender hinanden rigtig godt, siger Nick Mogensen.

De har ikke blot boet sammen, men har også arbejdet sammen på barer og restauranter i Viborg og Aarhus.

De to brødre, som er vokset op i Viborg, havde i flere år kigget efter et sted, de kunne drive sammen, da Vedersø Klit Badehotel dukkede op.

- Vi har nogle ideer, og vi føler, at vi kan noget. De steder, vi har været, er flere gange blevet udnævnt til "Byens bedste", fortæller de to brødre, der har flere nye initiativer, som skal sikre hotellet en lys fremtid.

- Vi vil gerne have en stor gårdbutik ved receptionen, hvor vi vil sælge egnens delikatesser, men også vin og spiritus, siger Nick Mogensen.

En store gård midt mellem bygningerne vil de omdanne til en atriumgård med sydlandsk stemning, hvor gæster kan spise og hygge sig i det fri.

- Vi vil også lave arrangementer med smagning og andre ting, så folk får mere at køre efter i Vedersø Klit. Men frem for alt skal vores satsning på kvalitet sikre, at flere bruger hotellet, siger brødrene.

Brødrene Oliver og Nick Mogensen arbejder mange timer og lever på en sten det første år for at få Vedersø Klit Badehotel, som de har forpagtet, banket op. Men de er ikke i tvivl om, at det bliver en succes. Foto: Morten Stricker
Brødrene Oliver og Nick Mogensen arbejder mange timer og lever på en sten det første år for at få Vedersø Klit Badehotel, som de har forpagtet, banket op. Men de er ikke i tvivl om, at det bliver en succes. Foto: Morten Stricker

Brødre banker nyt liv i gammelt badehotel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce