Biskop bliver formand for folkeuniversitet

Biskop Henrik Stubkjær, der er 56 år, er ny formand for Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle. Jørgen Nørby er næstformand. Arkivfoto: Preben Madsen

Biskop bliver formand for folkeuniversitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Henrik Stubkjær bliver formand og Jørgen Nørby næstformand for Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle.

Vemb: - Jeg spurgte bare, lyder det prompte fra Gudrun Aspel.

Lige så simpelt Gudrun Aspels svar er, lige så simpelt viste det sig at lokke biskop over Viborg Stift, Henrik Stubkjær, til at blive en del af Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle.

Henrik Stubkjær er ny formand, og regionsrådsmedlem og tidligere borgmester i Lemvig, Jørgen Nørby, er næstformand. Den nu tidligere formand, Gudrun Aspel, udgør sammen med de to mænd et forretningsudvalg i bestyrelsen. Formandsskiftet er sket helt og aldeles uden dramatik, understreger Gudrun Aspel, der gennem flere år har ledt Skærum Mølle - og samtidig ledt efter sin afløser.

Selvom Henrik Stubkjær endnu ikke helt officielt er tiltrådt som formand, så har han et kendskab til stedet gennem samarbejde om foredrag med Skærum Mølle.

- Vi er i den unikke situation, at vi med folkeuniversiteterne kan flytte universiteterne, der ellers hører hjemme i storbyerne, ud til hele landet. Det giver mulighed for at møde forskning og på den måde blive oplyst. Her er Skærum Mølle et af de fremmeste eksempler på folkeoplysning - både på højt og samtidig folkeligt niveau, siger Henrik Stubkjær.

Biskoppen fremhæver blandt andet Per Kirkeby-huset som et eksempel på det, Skæum Mølle kan samt er med til at gøre stedet skelsættende.

Så i sidste ende var han svar på Gudrun Aspels spørgsmål også nemt og ligetil.

- Det er et sted, der er værd at engagere sig i, siger Henrik Stubkjær.

Biskop bliver formand for folkeuniversitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce