Vi bruger cookies!

dagbladet-holstebro-struer.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.dagbladet-holstebro-struer.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere

BUM fik Jesper med i Den Store Bagedyst


BUM fik Jesper med i Den Store Bagedyst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For andet år i træk er der en vestjysk deltager i det mest sete TV-program for tiden. Jesper Søvndal er opvokset i Holstebro, men uden læderforklæder og gastromad, som nogle gerne vil pådutte ham.

Holstebro: Bare fordi Jesper Søvndal kan bage en roulade med Pernod, hindbær og hvid chokolade, der sidder lige i skabet, så skal han pludselig finde sig i en form for freudiansk analyse i radio.

Sådan går det, når man det ene øjeblik blot er en grafisk designer fra Mejdal, og det næste designer kager på tidens mest sete TV-program med knap en million seere, Den Store Bagedyst på DR1.

- Det er underholdende at følge med i andres vurderinger af, hvilken type menneske jeg er. I Lågsus (program på P3, red.) gættede man for eksempel på, at jeg gik med læderforklæde derhjemme, serverede breadsticks for drengene og ellers var til gastromad, siger Jesper Søvndal og ler.

- Det er ret sjovt, men det er også ret langt fra sandheden. Men det hænger nok sammen med, at jeg har et stort skæg, dyrker crossfit, og mine kage er inspirerede af cocktails. Mit liv er anderledes kontrastfyldt, vil jeg mene. Jeg kan lide camping, lige så vel som jeg nyder æstetik på højt niveau, høj og lav kultur. Jeg er til værtshusbesøg, technofester og så synes jeg, det er dejligt at gå en tur og samle svampe. Det er svært at sige præcis, hvilken type jeg er, siger han.

Juliane fra Idom røg ud af »Den Store Bagedyst«: Min idé var ikke god nok
 
 

Verdens bedste

Men 29-årige Jesper Søvndal er typen, der melder sig til et TV-program og gør en god figur med særprægede kreationer.

- I min familie har vi altid bagt meget - med min mormor, farmor og mor. Min far har lavet meget mad, og vi har altid været med til at se, hvordan man gjorde, siger Jesper Søvndal, der også krediterer sin kreative sans til fritidshjemmet BUM, Børne Universet Mejdal:

- Dér var verdens bedste pædagoger, der lod os spille musik i kælderen, lavede udendørsovne, og viste os, hvad vi måtte spise og ikke måtte.

Friheden til leg var én af grundene til, at han gerne vil arbejde med sine hænder, og i dag er grafisk designer. Han kunne lige så vel være blevet konditor, som han har været i praktik som, men nu udlever han i stedet det liv på TV.

Kagerne?

Når en million øjne stirrer på én hver onsdag, så stirrer de selvsamme øjne også, når Jesper Søvndal bevæger sig rundt i for eksempel Kolding, hvor han i dag bor.

I Mejdal er han søn af Erik, der arbejder hos Holstebro Kirkegårde, og hans mor Aase arbejder i Handelsbanken i Herning.

- Jeg bliver genkendt dagligt nu, og det er egentligt meget hyggeligt, fordi folk er megasøde og glade.

Hvad spørger de om?

- Er det dig fra Bagedysten? Og hvem der spiser kagerne efter programmet? Det gør deltagerne og produktionsholdet i øvrigt. Jeg har hørt nogle foreslå, om kagerne ikke kunne gives væk, hvilket er en dejlig tanke, men tro mig, efter at have stået i et varmt telt i lang tid og være blevet skilt ad, så er de ikke det værd.

- Og så spørger folk, om jeg vinder.

Gør du det?

- Det må jeg ikke sige. Det ville der nu heller ikke være meget godt TV i at fortælle...