Andenstørste høst nogensinde: DLG har milliardomsætning og overskud på 43,8 millioner kroner

Årets høst var stor men også vanskelig, da stort set alt korn skulle tørres. Den lokale DLG-afdeling kan dog glæde sig over et pænt overskud. Arkivfoto:Jørgen Kirk

Andenstørste høst nogensinde: DLG har milliardomsætning og overskud på 43,8 millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den lokale afdeling af grovvareselskabet DLG fik et overskud, blandt andet takket være en god høst. Direktøren forudser allerede nu en lavere høst i år.

Holstebro: Grovvareselskabet DLG kunne i sidste måned præsentere det største overskud nogensinde. 745 millioner kroner lød overskuddet før skat på, og det kan selskabet, der køber og sælger korn til landmænd, blandt andet takke de midt- og vestjyske landmænd for.

I den lokale afdeling - DLG Midt- og Vestjylland - lød omsætningen på 2,3 milliarder kroner og overskuddet på 43,8 millioner kroner.

- Vi er meget godt tilfredse, siger Søren Villumsen, der er detaildirektør i DLG Midt- og Vestjylland.

- Vores grovvareforretning vokser, fordi landmændene klarer sig godt. Vi får ikke flere kunder, men dem vi får, de bliver større, og det kan vi mærke. Specielt i det seneste år, hvor der har været gode konjunkturer, har flere fået mod på at udvide produktionen, og det mærker vi, siger Søren Villumsen.

Det var en stor høst, men også en vanskelig høst. Alt korn skulle gennem tørreriet, og flere afdelinger tørrede korn i døgndrift i 12 uger.
Søren Villumsen, detaildirektør i DLG Midt- og Vestjylland.

Andenbedste høst nogensinde

Også målt på den mængde korn, som DLG fik ind fra landmændene, der som andelshavere ejer selskabet, var det et godt år. Således var det den høst, hvor DLG har modtaget andenmest korn.

I forhold til 2016 fik man 25 procent mere korn ind.

- Det var en stor høst, men også en vanskelig høst. Alt korn skulle gennem tørreriet, og flere afdelinger tørrede korn i døgndrift i 12 uger, siger Søren Villumsen.

Det våde efterår er også årsagen til, at Søren Villumsen ikke tror på en lige så god høst i 2018 - selvom det er meget tidligt at spå om den slags.

- Mange marker blev ikke sået efter høsten, fordi det var umuligt at arbejde i marken, og mange af de steder, hvor der er sået, er såsædet druknet i det meget vand. Det betyder, at mange marker skal sås - eller sås om - her i foråret. Vårsædsafgrøder giver ikke så stort et udbytte som raps eller byg, der blev sået i efteråret, så vi må som udgangspunkt forvente et mindre høstudbytte i 2018, siger Søren Villumsen.

Som følge af det gode år har DLG besluttet at betale 21,8 millioner kroner til de kunder og dermed andelshavere, som grovvareselskabet har i Midt- og Vestjylland.

DLG Midt- og Vestjylland har 74 medarbejdere og 21 ansatte i Land og Fritidsbutikkerne, der er ejet af DLG.

Andenstørste høst nogensinde: DLG har milliardomsætning og overskud på 43,8 millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce