23-årig har etableret virksomhed nummer to

23-årige Azad Habib er her ved at sætte nogle af de figurer, han sælger i sin webshop, på plads på hylderne i det lager, han har etableret i baglokalet til sin fars frisørsalon. Fotos: Ninna Pirchert

23-årig har etableret virksomhed nummer to

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Azad Habib åbner onsdag den 10. oktober sin nye webshop, der sælger merchandise.

Holstebro: Han sprang sabbatåret over. Gik direkte fra HTX-eksamen på skolen i Holstebro til erhvervsakademiet i Herning, hvor han læste til multimediedesigner.

- Jeg startede min første virksomhed som 21-årig under praktikforløbet på uddannelsen i Herning, fortæller Azad Habib, der i dag er færdiguddannet og 23 år gammel.

Strømper med Mario på er ifølge Azad Habib populære.
Strømper med Mario på er ifølge Azad Habib populære.

Virksomhed nummer to

I den lille enkeltmandsvirksomhed, der stadig kører, arbejder Azad med onlinemarkedsføring - blandt andet med at optimere hjemmesider.

- Jeg arbejder ikke så meget med det lige nu, men jeg håber, at jeg får mere tid senere, siger Azad.

Han er nemlig travlt optaget af at etablere sin virksomhed nummer to. MerchShark har han kaldt den.

- Jeg regnede med, at det var et nemt navn, men det viste sig, at det var det faktisk slet ikke, konstaterer han med et lille smil.

MerchShark, der udelukkende er en webshop, sælger merchandise - blandt andet figurer, nøgleringe, tasker, trøjer, sokker og spilledåser.

- Jeg har været i gang med virksomheden i tre måneder, fortæller Azad, der officielt åbner sin netbutik den 10. oktober.

Lager i fars salon

- Jeg har allerede fået fem ordrer ind, selv om jeg i bunden af hjemmesiden har skrevet, at salget først starter den 10. oktober, fortalte den unge iværksætter, da avisen besøgte ham i sidste uge.

Lageret med blandt andet Disney-figurer har han i baglokalet til sin fars frisørsalon, der netop er åbnet i Bisgårdgade i Holstebro.

- Det gælder om at have så få udgifter som muligt, forklarer han.

Azad er født i Irak og var fem år, da han kom til Danmark med sin familie. Han bor i dag i Halgaard sammen med sine forældre.

- Det er spændende at arbejde med noget, som der ikke er så mange andre, der kan, siger Azad.

Han arbejder blandt andet med at optimere hjemmesider til søgemaskiner, så for eksempel hans eget firma dukker op i toppen af siden, når man for eksempel søger på Disney-figurerne Lilo og Stitch.

Ud i verden

Hans ambition er, at han på et tidspunkt kan arbejde lige, hvor han vil i verden - og selv bestemme hvordan og hvornår.

- Det, der skræmmer mig mest, er at skulle arbejde fra klokken ni til 17. Jeg vil gerne være min egen boss og sørge for, at min hverdag aldrig er ens, forklarer han.

Som nævnt blev Azad Habib "snydt for" et sabbatår, men det håber han at kunne råde bod på, efter han har gennemført uddannelse og fået gang i sine firmaer.

- Jeg kunne godt tænke mig til at bo et par måneder i for eksempel Spanien, Dubai eller USA for at finde ud af, hvor jeg føler mig hjemme, siger Azad og fortæller, at lige nu er Danmark det bedste sted for ham.

- Det er her min familie og venner bor, forklarer han.

23-årig har etableret virksomhed nummer to

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce