180 boliger ramt af byggesjusk for millioner

Det er i 180 lejligheder i Heimdalsparken, nummer 10 til 70, at alle døre og vinduer skal pilles ud på grund af byggesjusk ved en stor renovering for syv år siden. Arkivfoto: Morten Stricker

180 boliger ramt af byggesjusk for millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det vil koste næsten ti millioner kroner at mure om ved alle vinduer i 180 lejligheder efter en stor renovering for blot syv år siden.

HOLSTEBRO: Arbejdet blev ikke lavet korrekt, da 180 lejligheder i Heimdalsparken blev renoveret i 2011 - og herunder fik nye vinduer og døre samt en ny udvendig mur.

Problemet er, at murerarbejdet er udført forkert, så der trækker fugt ind omkring vinduer og altandøre.

- Vindpap ligger nogle steder forkert, og andre steder er det gennemhullet af murbindere. Det betyder, at fugt trænger ind, og nogle steder står der vand. Det betyder begyndende skimmel, siger Anders Vestergaard, som er direktør i Nordvestbo - tidligere Boligselskabet Sct. Jørgen - der har de almene lejeboliger i Heimdalsparken.

Fejlen blev opdaget ved en femårsgennemgang af renoveringen. Men problemet er, at det daværende murerfirma, HB Bolig, siden er gået konkurs, og den rådgivende ingeniør siden er død.

- Allerede under byggeriet havde vi problemer, fordi firmaet hyrede selvstændige tyske murere til at udføre arbejdet. Nu har det så oveni vist sig, at de ikke har været grundige nok, og arbejdet er lavet forkert, siger Anders Vestergaard.

Fejlen betyder, at samtlige 1300 vinduer og altandøre skal pilles ud, og der skal mures om ved vinduerne.

Huslejen holder

Ud over murerfirmaets konkurs er renoveringen ikke tilmeldt byggeskadeordningen. Det gør man i dag, men det var ikke muligt i 2011.

- Vi har været i løbende dialog med Landsbyggefonden, og de støtter byggeriet og betaler på de nye lån, så huslejen ikke stiger, siger Anders Vestergaard.

Han ærgrer sig over en sådan skade blot syv år efter en renovering til over 60 millioner kroner.

- Det er altid træls. Men heldigvis er fejlen opdaget så tidligt, at der endnu ikke er kommet skimmel i lejlighederne, og vi har heller ikke fået klager fra lejerne, siger Anders Vestergaard.

Byrådet skal give en garanti for lånet, før den nye renovering kan gå igang.

- Når det er godkendt, kan vi udbyde arbejdet, siger Anders Vestergaard, som forventer, at arbejdet kan gå i gang til foråret.

180 boliger ramt af byggesjusk for millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce