- Jeg får stadigvæk dårlig samvittighed, når jeg handler midt på dagen

- De fleste længes længe efter at stoppe med at arbejde, eller de trapper ned de sidste år, men ikke som chef. Her er det ud af vagten, og så lukker døren, forklarer Ivar Brændgaard, tidligere direktør på Tv Midtvest, sit problem med livet efter arbejdet. Men beslutningen om at stoppe var hans egen, og han har ikke fortrudt. Han har ikke for alvor besøgt sin arbejdsplads siden stoppet. Arkivfoto

- Jeg får stadigvæk dårlig samvittighed, når jeg handler midt på dagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den tidligere TV Midtvest-direktør Ivar Brændgaard gav sig selv et fjumreår til at finde ud af livet uden et arbejdsliv. Det er ikke gået som håbet. - Jeg har kæmpet lige siden, erkender han.

Holstebro: Hvem forestiller sig ikke sin pension og den næsten endeløse frihed, der følger med?

Ivar Brændgaard gjorde - og gøs.

- Min bekymring går på at blive Mr. Nobody med en hverdag uden struktur, uden forventninger og ingen at samarbejde med. Jeg skal ned i gear, men kan jeg det, spurgte den nu forhenværende TV Midtvest-direktør sig selv, da avisen i juli sidste år traf ham på en af de sidste arbejdsdage.

Han opsøgte psykologhjælp med henblik på den nye tilværelse, og så ville han rejse væk.

- Det gjorde jeg også. I tre måneder, og det var rigtigt fint, siger Ivar Brændgaard i dag 16 måneder senere.

- Hjernen opfattede det også som ferie, men så snart jeg var hjemme igen og skulle til at vænne mig til det, så var hjernen ikke med på det. Det har jeg kæmpet med lige siden.

Ivar Brændgaard har ledt efter professionel hjælp, der kunne guide ham, men den findes ikke.

- Så jeg har ikke nogen gode råd til andre, der skulle være i min situation, for jeg sidder jo i det. 

En ny rytme
Ivar Brændgaard er en af 16 personer, der medvirker i en ny bog "En ny rytme i livet", som fortæller om overgangen fra arbejdsliv til pension. Bogen er skrevet af journalist på Kristeligt Dagblad Nanna Schelde. Foruden Brændgaard indgår folk som Ritt Bjerregaard, Elisabeth Dons Christensen, Lise Egholm, Peter Aalbæk Jensen og Ghita Nørby.Ivar Brændgaards fortælling i bogen er fra hans sidste tid på Tv Midtvest, inden han 1. august 2016 forlod jobbet som direktør.

Bogen udkom den 10. november.

 

 

 

Luksusproblem

Bare fordi Ivar Brændgaard stadig lider under sin pensionisttilværelse, så er alt relativt.

- Jeg må understrege, at det er et luksusproblem. Jeg har mit helbred, mine evner i behold og har godt gang i den, siger han.

- Men jeg får stadigvæk dårlig samvittighed, når jeg handler midt på dagen, og jeg er rastløs. Jeg er ikke god til at være hjemme og være husfar. Tilvænningen tager tid, må jeg erkende. Der var været 117 gode råd, for eksempel om at jeg burde spille golf, men det er ikke det! Jeg vil gerne gøre en forskel, og her har det hjulpet, at jeg er blevet sognepræst i Mejdal: At jeg kan hjælpe mennesker og samtidig læse teologi.

Til nytår er vikariatet forbi. Pensionisttilværelsen truer. Han holder sig aktiv som foredragsholder, i motionscentret, med bøger og som rejseleder, men alligevel fornemmer han en gysen ved udsigten til ikke at kunne gøre en forskel.

- Jeg får stadigvæk dårlig samvittighed, når jeg handler midt på dagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce