Jeppe har ikke rørt en håndbold i fem måneder: Det gik helt galt efter en træning, hvor jeg nærmest ikke kunne gå

Der går formentligt en længere periode, før Jeppe Hauskov igen kan iføre sig kamptrøjen. Arkivfoto: Morten Stricker

Jeppe har ikke rørt en håndbold i fem måneder: Det gik helt galt efter en træning, hvor jeg nærmest ikke kunne gå

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jeppe Hauskov stod foran sit store gennembrud sidste sæson, som både bød på kampe for ungdomslandsholdet og flere stærke præstationer for ligaholdet. Men under en landsholdstræning i april gik det galt for fløjtalentet, og han har ikke rørt en håndbold siden.

Holstebro: Sikke en fest vi har haft nu i nat, åh ja, åh ja, åh.

Johnny Reimars velkendte fejringssang kom blæsende ud af højttaleren, mens de 3250 tilskuere i Gråkjær Arena klappede taktfast og rungende ned mod spillerne fra TTH Holstebro.

Der var dog én af spillerne, som hyldesten især var rettet imod denne oktoberdag i 2017. Den blot 18-årige Jeppe fra Lemvig havde leveret en pragtpræstation i den bedst tænkelige kamp og mod den bedst tænkelige modstander. I allersidste sekund satte han sit tiende mål ind, og med ét var det lovende fløjtalent pludselig det helt store samtaleemne blandt håndboldfans og hos sportsmedierne.

Den tirsdag aften var han en af hovedårsagerne til, at TTH Holstebro i sikker stil slog ærkerivalerne fra Skjern ud af pokalturneringen med en syngende lussing på 32-21.

Jeppe Hauskov var en travl mand i de efterfølgende måneder, hvor den stod både på ligahåndbold, landsholdshåndbold og kampe for ligareserverne hos Tvis KFUM i 3. division.

Det værste ved sådan en skade her er, at man ikke ved hvornår man kommer tilbage. Det ville på mange måder være nemmere med en brækket fod.
Jeppe Hauskov.

De første problemer

Det er under en træningslejr på La Santa, at rygproblemerne begyndte at blive en faktor for Jeppe Hauskov.

- Jeg begyndte at få ondt i ryggen sidst på ugen, men jeg tænkte at det bare var en lille overbelastning, siger fløjspilleren.

Han har altid haft lidt rygproblemer, da han med egne ord ikke er helt ligeså tung som de andre, og derfor ofte er stødt ind i nogle, som var større end ham selv. Ryggen har han kunne varme op, så den ikke gjorde ondt under træning og kamp. Efter landsholdslejren døjer han en smule med ryggen, men han beslutter sig for at tage afsted med landsholdet igen til april. Det er altid mest i benene, det gør ondt, og kun lidt i ryggen. Efter en træning på landsholdslejren i Skærbæk kommer rygproblemerne dog til udtryk i sådan en grad, at han nærmest ikke kan bevæge sig over til det nærliggende hotelværelse.

- Det var allerede svært at gå efter første træning, men jeg troede, at det var et slag. Det gik til gengæld helt galt ved den anden træning, og der blev jeg selvfølgelig lidt nervøs, for jeg havde aldrig prøvet det i sådan en grad før, siger Jeppe Hauskov.

Et kvarters cykling

Efter træningslejren i april besluttede han sig for at blive skannet, og det viste sig, at han havde en diskusprolaps samt fremadglidning på ryggen.

Det betød, at han måtte tage en lang pause fra håndbolden. En pause, som endnu ikke er ovre. Der er dog fremskridt at spore.

- Lige i starten kunne jeg slet ikke sove, men det går bedre nu. Der er fremskridt, selvom det går langsomt, siger Jeppe Hauskov.

Han holder sig i gang ved at cykle et kvarter om dagen. Selv om han er ærgerlig over skaden, var timingen måske ikke så dårlig, som det virkede udefra.

- Det skete, lige da det var allersjovest med EM og ligaslutspil. På den anden side, så skete det også lige op til en god lang sommerferie, hvor ryggen kunne få helt ro, siger han.

Det er endnu usikkert, hvornår fløjen er tilbage på halgulvet, men han håber på, at det bliver indenfor de næste måneder.

- Det værste ved sådan en skade her er, at man ikke ved hvornår man kommer tilbage. Det ville på mange måder være nemmere med en brækket fod, siger han.

Derfor er Hauskov, eller Skjern-dræberen som han blev kaldt efter pokalsejren over ærkerivalerne, naturligvis ikke med på holdkortet når de to klubber igen mødes i aften i Skjern.

Jeppe har ikke rørt en håndbold i fem måneder: Det gik helt galt efter en træning, hvor jeg nærmest ikke kunne gå

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce