Jeppe fra Lemvig blev midtpunkt

- Jeg har kun oplevet en lignende kamp én gang før, og det var, da jeg lavede 12 mål på 12 forsøg mod Sverige i en ungdomslandskamp, siger Jeppe Havskov. Foto: Morten Stricker.

Jeppe fra Lemvig blev midtpunkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jeppe Hauskov leverede en noget nær perfekt kamp i pokalkvartfinalen mod Skjern. Det var derfor heller ikke blot "endnu en dag på kontoret" for fløjraketten dagen derpå.

Holstebro: Det er kun 14 år siden, at den dengang fireårige Jeppe Hauskov kastede med en håndbold for første gang. De første driblinger og skud blev foretaget i Lemvig, hvor han er født, opvokset og stadig bor. Håndboldkarrieren, som indtil videre har bragt ungdomslandsholdsspilleren fra Lemvig til Idrætshøjskolen i Ikast og derfra videre til TTH, kulminerede onsdag aften. 

I løbet af kampen mod Skjern skød fløjspilleren ti gange, og han scorede på alle ti forsøg. På straffekast, fra fløjen og fra stregen udviste han en træfsikkerhed, som sjældent er set lignende i Gråkjær Arena. Derudover leverede han en glimrende indsats i forsvaret, hvor han erobrede bolde og trak angrebsfejl. Dagen derpå var fløjspilleren da også særdeles tilfreds med det, som han og holdet havde leveret. Det var heller ikke gået ubemærket hen hos familie, venner og i pressen.

- Der var godt gang i telefonen, da jeg kom ud efter kampen. Det hele var lidt vildt og vanvittigt, for jeg har aldrig prøvet at få så meget opmærksomhed efter en kamp, men det var fedt at blive anerkendt, siger 18-årige Jeppe Hauskov. 

Han er i gang med sit tredje og sidste år på handelsskolen, og når tiden ikke bliver brugt på håndboldbanen, står den på skolearbejde og tid sammen med vennerne.

- Jeg har masser af lektier for, så det tager meget tid. Det er vigtigt for mig at få passet min skole og set mine venner, siger Jeppe Hauskov.

Onsdag aften var han en af arkitekterne bag en af de største sejre for TTH Holstebro i nyere tid, men det har også krævet, at han har skullet fokusere langt størstedelen af sin tid på håndbold.

- Man ofrer nogle ting for håndbolden, men når det er som onsdag aften, hvor arenaen gløder, og man spiller sådan en kamp, så er det det hele værd, siger Hauskov.  

 
 

God fremtid

I sidste sæson var det også en ung fløj, som var med til at skaffe TTH Holstebro en sejr over Skjern. Dengang var det Emil Sidelmann, som fik titlen "skjerndræber", men det er dog ikke en titel, som Hauskov fremover vil have eneret til.

- Dengang scorede Emil i allersidste sekund, og vi vandt altså med elleve mål i går, så den titel vil jeg ikke tage fra ham, siger Hauskov.

Jeppe Hauskov vil ikke rose sig selv alt for meget, men han har en stor fremtid ifølge Magnus Bramming. 

- Jeg tager virkelig hatten af for ham. Jeg har set ham mange gange til træning, og jeg ved, at der er en god fremtid for ham, men det var en fantastisk præstation. Han skal lige tage et par kilo på og få klippet sit hår, siger Magnus Bramming med et glimt i øjet.

Hauskov anerkender, at han har lært rigtig meget af sine fløjkolleger i TTH. Han er dog ikke nødvendigvis enig i, at håret skal klippes, og at muskelmassen skal øges markant.

- Jeg snakkede med Bramming her den anden dag, hvor han sagde, at han vejede 20 kilo mere end mig. Det viste sig så, at han kun vejede fire kilo mere, siger Hauskov med et grin. 

Næste opgave for TTH Holstebro er en hjemmekamp søndag mod Skanderborg.

Jeppe fra Lemvig blev midtpunkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce