Rædselsår for bilforhandlerne: Politiske forhandlinger kostede dyrt

Det blev trukket i langdrag, da de nye registreringsafgifter skulle forhandles på plads, og det kostede for de lokale bilforhandlere i 2017. Foto: Scanpix

Rædselsår for bilforhandlerne: Politiske forhandlinger kostede dyrt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere af områdets bilforhandlere har haft det svært sidste år, og det skyldes især omlægning af registreringsafgiften, som længe afholdt folk fra at købe bil.

Holstebro: Hos bilforhandlerne i Holstebro vil kalenderåret 2017 formentlig ikke blive et godt minde. Det står i hvert fald klart, når der bliver kigget på bundlinjerne i de forskellige regnskaber hos forhandlerne.

Ét af de mange steder, hvor der ikke har været fremgang at spore fra 2016 til 2017 er hos Tang Biler i Holstebro. En ombygning har været med til at skabe et stort minus, men det er især problematikken omkring de nye registreringsafgifter, som har kostet dyrt.

- Det hele gik jo i stå i de måneder. Folk ville ikke købe biler, indtil den nye registreringsafgift var trådt i kraft, og vores biler på lagrene stod bare og mistede værdi, siger direktør for Tang Biler, Kenneth Tang.

Et underskud på 733.652 kroner i 2016 blev afløst af et minus på 2.1 millioner kroner i 2017. Selvom underskuddet i høj grad skyldtes ombygning og omstrukturering, så var registreringsafgiften en stor skyldner i underskuddet, og det ærgrer Kenneth Tang.

- Jeg synes virkelig, det var usselt, det som regeringen bød os dér, siger Kenneth Tang, som tilføjer, at underskuddet er i den høje ende i forhold til, hvad han havde regnet med.

- Det hele gik jo i stå i de måneder. Folk ville ikke købe biler, indtil den nye registreringsafgift var trådt i kraft, og vores biler på lagrene stod bare og mistede værdi.
Kenneth Tang, direktør hos Tang Biler

Bedre tider på vej

Det er ikke kun hos Tang Biler, at 2017 har været hård at komme igennem. Bilforhandleren Meiniche kom ud af 2017 med et minus på 141.000 kroner mod et overskud på 91.000 kroner året før.

Direktør Jesper Meiniche vil ikke kommentere på tallene, men han har også en god forklaring på, hvorfor 2017 ikke blev bilforhandlernes år.

- Der manglede jo decideret tre måneder i regnskabet, på grund af det med de nye registreringsafgifter, konstaterer han.

Jesper Meiniche forklarer derudover, at der blev leaset rigtig mange biler i 2017 i forhold til kontant-salg, og det har ikke en positiv indvirkning på bundlinjen. Det er dog en tendens, som er ved at vende igen ifølge bilforhandleren.

- Vi har markant flere salg af biler end sidste år, og der er kommet bedre gang i den traditionelle bilhandel, hvor man bytter og køber, siger Jesper Meiniche.

Rædselsår for bilforhandlerne: Politiske forhandlinger kostede dyrt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce