Ønsker erstatning til byerne

Der skal fremover være plads til syv i stedet for de nuværende fem møller på Høvsøre. Samtidigt vokser de til 200 meters højde mod nu maksimalt 165 meter. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Ønsker erstatning til byerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Både Fjaltring og Bøvlingbjerg presser på for at få del i de møllepenge, som de store testmøller kører ind

Høvsøre: Når prøvestation Høvsøre skal udvides, må der også blive en form for kompensation til bysamfundene Bøvlingbjerg og Fjaltring. Det ønske gav flere udtryk for på borgermødet torsdag aften, men dog uden at få løfter med der fra.

Anders Bune, Fjaltring, hæftede sig blandt andet ved, at udvidelsen betyder, at fem, mindre møller syd for Fjaltring på sigt skal fjernes for at give plads til de nye og højere møller.

- De har gennem årene givet et pænt beløb til Fjaltring. Vi har vel fået knap 1,7 millioner kroner til lokalområdet i de år. Hvordan vil I kompensere os, spurgte han.

Peder Buch fra borgerforeningen i Bøvlingbjerg var inde på samme emne: - Vi oplever generne i form af lys og støj, men ikke kompenseringen. Jeg mangler, I også ser på menneskerne. Det er fint, at en miljørapport har belyst konsekvenserne for fugle og flagermus, men hvad med Homo Sapiens? De er ved at blive fortrængt fra området og skal endda betale ekstra for at få strømmen fra møllerne ført væk her fra? Bør man ikke snart se på, hvordan man beskytter de lokale, spurgte han med tanke på, at den nuværende prøvestation ikke bidrager med penge til den grønne pulje, der fordeles til formål i lokalområdet.

Peter Hjuler Jensen fra DTU Vindenergi erkendte, at han måtte "synge en sang" i et forsøg på at svare.

- De mistede indtægter til lokale beboerforeninger er noget, i må skrive ind om i høringsfasen. I må give udtryk for i et brev, at I indtil nu har haft en indtægt, som i nu mister. Så må staten tage det med i sine overvejelser og bestemme, om det er noget, der skal pålægges os at betale, sagde han.

Og dermed er der formentligt lagt op til to høringssvar fra de to borgerforeninger. De skal være staten i hænde inden høringsfristens udløb den 5. februar.

Ønsker erstatning til byerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce