Nu laver B&O overskud

B&O melder om fremgang i årets første halvår. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix

Nu laver B&O overskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Halvårsregnskab fra B&O viser klar fremgang på en lang række punkter - og nu giver forretningen overskud.

Struer: B&O melder om klar fremgang i regnskabsårets første halvår.

Koncernens omsætning lander på 1,6 milliarder kroner. Det er en fremgang på 15 procent i forhold til året før.

Det skriver B&O i en meddelelse til fondsbørsen.

Og ikke nok med det: Det er nu sorte tal på bundlinjen. B&O har præsteret et beskedent overskud på to millioner kroner efter skat i regnskabsårets første halvår - mod et minus på 44 millioner kroner i samme periode året før.

Indtjeningen er især gået frem i regnskabsårets andet kvartal, hvor B&O fik et overskud på 57 millioner kroner efter skat.

Resultatet før renter, skat, afskrivninger, amortisering og kapitalisering i den underliggende forretning (EBITDAC) var i første halvår 93 millioner kroner, hvilket var en forbedring på 90 millioner kroner i forhold til sidste år.

EBIT i den underliggende forretning (resultat før renter og skat) var fem millioner kroner mod negative 52 millioner kroner i samme periode året før.

Bærbar lyd går hurtigst frem

Væksten i omsætningen er klart størst inden for forretningsenheden B&O Play, som omfatter de mobile lydenheder. B&O Play opnåede en vækst på 25 procent, mens forretningsenheden Bang & Olufsen, som omfatter de større højttalere og tv-apparater, opnåede en vækst på otte procent.

Det går også fremad med bruttofortjenesten, som beskriver, hvor stor en del af virksomhedens omsætning, der er tilbage, når de variable omkostninger er trukket fra. Koncernens bruttomargin var 40,7 procent i årets første halvår mod 38,3 procent i samme periode sidste år.

Der var tale om en forbedring af bruttomarginerne på 2,4 procentpoint i forretningsenheden Bang & Olufsen i forhold til året før, og 2,8 procentpoint i B&O Play, oplyser B&O.

Lover fortsat vækst

Hvad angår forventningerne til året som helhed, oplyser B&O, at ledelsen forventer, at omsætningen vokser med omkring ti procent i forhold til året før.

Resultatet før renter, skat, afskrivninger, amortisering og kapitalisering i den underliggende forretning (EBITDAC) forventes at udgøre mellem otte og ti procent af omsætningen.

Nu laver B&O overskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce