Kollapsede kort før hun skulle på scenen


Kollapsede kort før hun skulle på scenen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det blev en dramatisk optakt på DM i skills for Ida Kaalund fra Lemvig

Herning: Det blev en dramatisk optakt til DM i skills for sosu-assistenter for Ida Kaalund fra Lemvig.

Omkring halvanden time før hun skulle på scenen til den første konkurrence ved mesterskaberne i Messecenter Herning, kollapsede hun.

- Jeg fik et angstanfald, og jeg var tæt på slet ikke at stille op. Jeg tror, det var stress over, at det var den første konkurrence vi skulle i gang med. Ofte plejer jeg at være nervøs før eksaminer, men jeg har aldrig oplevet det så voldsomt før, fortæller 24-årige Ida Kaalund efter hun er blevet færdig med den første konkurrence, hvor hun sammen med sin makker skulle vise sine evner til at pleje personer med begyndende demens.

Angstanfaldet var så voldsomt, at der først kom en ambulanceredder, der allerede var i messecentret, for at se til hende. Kort efter kom en ambulance til stede, og Ida Kaalund blev undersøgt og behandlet i omkring tre kvarter. Det var dog nok til, at hun en lille time senere var klar til at træde op på scenen og deltage i konkurrencen.

- Jeg tænkte, at vi havde trænet og øvet os så længe på at kunne være med i konkurrencen, og så skulle det ikke være mit angstanfald, der skulle være skyld i, at vi ikke kunne stille op, siger Ida Kaalund, der optrådte roligt og afklaret på scenen og ikke viste tegn på angstanfaldet i den time, hvor hun var i aktion.

Hun fortæller, at der ikke havde været nogen indikation på, at hun skulle blive ramt af angstanfaldet i løbet af dagen.

- Jeg havde været helt rolig hele dagen, og det var først ved frokosttid, at jeg blev nervøs. Pludselig kunne jeg ikke huske noget, og havde nogen spurgt mig om hvad jeg hed, så tror jeg ikke jeg kunne huske det. Så det var heldigt, at der var ambulancereddere i messecentret, siger hun.

Blandt publikum lød der flere gange anerkendende roser til makkerparret for deres evner til at drage omsorg for de i alt tre skuespillere, der agerede demenspatienter under øvelsen.

- Da jeg først var kommet på scenen var jeg inde i min egen boble og brugte den erfaring og det jeg har lært gennem uddannelsen, siger Ida Kaalund.

Hun skal igen i konkurrence fredag middag, som er andendagen af DM i skills. Her viser mange erhvervsuddannelser sig frem og der bliver konkurreret i mere end 40 forskellige discipliner i hallerne i Messecenter Herning. Yderligere omkring 20 erhvervsuddannelser viser sig også frem i messecentret.

Kollapsede kort før hun skulle på scenen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce