Holstebro er i bunden på iværksætter-liste

Der er ikke ligeså travlt i iværksætter-miljøet på Nupark som tidligere ifølge iværksætter-konsulent Peter Pasgaard. Arkivfoto.

Holstebro er i bunden på iværksætter-liste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Antallet af nye virksomheder i Holstebro Kommune ligger et godt stykke under landsgennemsnittet i første halvår af 2018. Iværksætterkonsulent er ikke overrasket.

Holstebro: Der blev ikke startet mange nye virksomheder i Holstebro Kommune i første halvdel af 2018, hvis man sammenligner med resten af landet.

I Holstebro Kommune blev der startet 4,87 virksomheder pr. 1000 borgere. Landsgennemsnittet er på 7,46 virksomheder pr. 1000 borgere. Dermed placerer Holstebro Kommune sig blandt de 20 kommuner, hvor der blev startet færrest nye virksomheder i første halvdel af 2018.

Det viser en undersøgelse, som er foretaget af regnskabsprogrammet Dinero på baggrund af oplysninger fra CVR-registret.

- Det kommer ikke bag på mig, at tallene er sådan. Vi har oplevet et fald i iværksætteri i 2018. Det er også den oplevelse, som jeg har haft, når jeg kigger på antallet af vejledninger og så videre, siger Peter Pasgaard, som er iværksætterkonsulent hos Startvækst Holstebro.

Han har et bud på, hvorfor der er færre iværksættere end tidligere.

- Mit bedste bud er, at vi ikke har nogen der starter op, fordi der er så mange jobs at få. Der er ikke så meget incitament til at starte, som der har været før i tiden, siger han.

Kvalitet frem for kvantitet

Peter Pasgaard mener, at der skal tænkes langsigtet, hvis der skal flere iværksættere til Holstebro.

- Hvis vi får flere af de "højere uddannelser", så tror jeg, det vil gøre en forskel. Når vi sammenligner med de større byer, som har flere af de uddannelser, så er der flere iværksættere, siger han og tilføjer, at den nye ingeniøruddannelse i Holstebro kan være et godt skridt på vejen.

Nogle af de kortsigtede løsninger kan ifølge konsulenten være flere kampagner samt endnu mere samarbejde med eksempelvis UCH. Selvom der har været et fald i antallet af nye virksomheder, så er det ikke det allermest afgørende for Peter Pasgaard.

- Det vigtigste er, at vi formår at hjælpe de iværksættere, der er. Så deres virksomheder kommer i vækst og på længere sigt kan skabe arbejdspladser, siger han.

I Lemvig Kommune bliver der skabt 5,07 virksomheder pr. 1000 borgere, mens Struer Kommune halter en smule efter med 4,80 virksomheder.

Holstebro er i bunden på iværksætter-liste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce