Vi bruger cookies!

dagbladet-holstebro-struer.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.dagbladet-holstebro-struer.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Hendes mands sygdom fik hende til at tage chancen

Den 16. oktober er der åbent hus, og den 17. oktober åbner Helle Bott Struers nye café, Cafe Bott. Foto: Stine Kjærside

Hendes mands sygdom fik hende til at tage chancen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Om en lille uge åbner Helle Bott sin første café. Nogensinde. Hendes mands kræftsygdom fik hende til at indse, at hun hellere ville prøve sin drøm af end at fortryde, at hun aldrig fik det gjort.

Struer: Det kan godt være, at hun endnu ikke ved, hvordan man laver den helt perfekte caffe latte. Og at hun, ud over sin uddannelse som køkkenleder, ingen erfaring har med at drive og eje en café selv. Men 49-årige Helle Bott, der den 17. oktober åbner Café Bott i Fiskergade nær havnefronten, har noget andet: Mod og drive.

- Det er noget, jeg har haft lyst til rigtig længe. Og nu er mine børn så store, at det kan lade sig gøre med familielivet, siger Helle Bott.

Men der skal alligevel noget til at forlade et fast job til fordel for noget, som hun egentlig ikke ved, hvad kommer til at blive. Det "noget" skete i 2013: Helle Botts mand blev syg med kræft.

- Han er ikke erklæret helt rask endnu, men han er kommet godt tilbage. Det var ikke en sjov tid, men det lærte mig, at hvis der er noget man vil, så skal man turde tage springet. Man skal ikke tage ting for givet, og jeg vil hellere prøve det og så måske, forhåbentlig ikke, fejle, end at fortryde, at jeg aldrig gjorde det, siger Helle Bott.

Man skal ikke tage ting for givet, og jeg vil hellere prøve det og så måske, forhåbentlig ikke, fejle, end at fortryde, at jeg aldrig gjorde det.
Helle Bott, indehaver af Café Bott

Retro-samling

Café-lokalet i Fiskergade er næsten klar til åbning. Mange af tingene på hylderne, blandt andet den retro mel-vægt, stammer fra familien Botts personlige samling.

- Målet er, at her skal føles rart og hjemligt. Og min plan er at være ærlig og servicere med et smil. Derfor vil jeg også spørge gæsterne, om for eksempel deres kaffe er god, og bede dem være ærlige. Hvis de synes, den skal laves om, så bliver den det, indtil jeg rammer plet. Det skal være min lærepenge, siger Helle Bott.

Hun har holdt sig til kendiskokken Gordon Ramsays kendte sætning: "Keep it simple" (hold det simpelt, red.) på menukortet. Som hun nok har ændret 500 gange. Senest ugen før cafeen åbner.

- Men nu tror jeg, den er der. Det er vigtigt for mig, at gæsterne får muligheden for at tage maden med videre, så vi serverer sandwiches, panini, "Fru Botts Burger" og ugens suppe - til at starte med, siger hun.

Og så håber hun, at hvis der sidder en klub eller en forening et sted derude, der mangler et sted at være om aftenen - at de vil kontakte hende. Så holder hun nemlig gerne Café Bott åben for dem efter lukketid.