Fortsætter jagten på arbejdskraft

Borgmester Erik Flyvholm står i spidsen for den nye udgave af samarbejdet Job I Vest, der skal være med til at sikre kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne i Lemvig Kommune. Arkivfoto: Jesper Lundsgaard

Fortsætter jagten på arbejdskraft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det offentligt-privat samarbejde Job I Vest bliver forlænget med to år.

Lemvig: Selv om jobmarkedet buldrer af sted i Lemvig Kommune, der har én af landets laveste arbejdsløshedsprocenter, fortsætter kommunen og ti virksomheder samarbejdet om projektet Job i Vest.

Projektet er et offentligt-privat samarbejde for at tiltrække kvalificeret arbejdskraft til kommunens virksomheder, og lige som i den første udgave af projektet, der udløb ved nytår, er ti virksomheder gået med i samarbejdet, skriver Lemvig Kommune i en pressemeddelelse.

- Erhvervslivet i Lemvig kommune står stærkt. Virksomhederne inden for vores hovederhverv, industri, landbrug, fiskeri og turisme arbejder for fuld kraft. Det skal fortsætte. Job i Vest- samarbejdet skal styrke den udvikling. Det er en kendt sag, at mange af vore virksomheder mangler arbejdskraft, og at vi gerne vil have flere til at flytte til kommunen. Det skal Job i Vest medvirke til. Samtidig styrker vi også vores image uden for kommunen, siger borgmester Erik Flyvholm (V) i pressemeddelelsen.

Netværket havde deres første møde i det samarbejde, hvor der også blev nedsat en styregruppe.

Lemvig Kommune har gennem flere år været aktive i arbejdet på at hente kvalificeret arbejdskraft til kommunen. Inden førsteversionen af Job I Vest-initiativet blev skudt i gang, var ti virksomheder gået sammen om at lave en jobmesse i forbindelse med en FC Midtjylland-kamp på MCH Arena i foråret 2015. Og så sent som i forrige weekend var kommunen i samarbejde med Lemvig-Thyborøn Håndbold vært for et arrangement i København, hvor man forsøgte at overbevise unge studerende med rødder i Lemvig om at det var en god ide at vende tilbage til det område, de var vokset op i.

Lige som i en første udgave af projektet vil de ti virksomheder gå sammen om en fælles markedsføring af områdets erhvervsliv. Desuden vil kommunen lave omtale og portrætter af de deltagende virksomheder, som en del af målsætningen om at vise, hvor mange forskellige jobs, der findes i erhvervslivet.

Det er planen, at markedsføringen skal køre via kommunens hjemmeside, men også på de sociale medier som Facebook og LinkedIn. De sociale medier vil også blive brugt til en markedsføring af ledige stillinger, der findes i kommunen.

Hver virksomhed betaler 30.000 kroner over de kommende to år for at deltage i projektet. I denne omgang vil netværket bestå af Thyborøn Havn, Vestjysk Bank, Heta, TripleNine, Lemvigegnens Landboforening, Vandborg Karosseri, Vestjysk Revision, FMC Cheminova, Kynde & Toft Maskinfabrik samt Thyborøn Trawldoor.

Fortsætter jagten på arbejdskraft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce