Dykkere vil få turister til at søge mod Oddesund

Det kommende formidlingsfyrtårn skal ligge ved Oddesund Nord. Arkivfoto: Ole Kjær

Dykkere vil få turister til at søge mod Oddesund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Projekt formidlingsfyrtårn ved Oddesund er kommet et skridt tættere på at blive en realitet. Nu skal lokale dykkere hjælpe til.

Struer: Det er ikke noget nyt, at et formidlingsfyrtårn ved Oddesund er på tegnebrættet hos Struer Kommune. Men nu er arbejdsgrupperne, som har arbejdet på projektet både seks og syv år, kommet et skridt nærmere.

Tirsdag aften var der møde i sportsdykkerklubben Blæksprutten i Struer, for det kommende formidlingsfyrtårn får brug for folk, der er vant til at bevæge sig under vandet. Interesserede dykkere vil komme til at bidrage til projektet med videomateriale og fotos fra undervandslivet omkring Oddesund.

Torben Knudsen er både med i Blæksprutten og arbejdsgruppen bag fyrtårnet, og han glæder sig til samarbejdet.

- Vi er der jo rigtig meget i forvejen. Oddesund er et af Danmarks bedste dykkersteder, og det vil vi gerne være med til at profilere, siger han.

Oddesund er et af Danmarks bedste dykkersteder, og det vil vi gerne være med til at profilere.
Torben Knudsen, medlem af dykkerklubben Blæksprutten
Medlemmerne af dykkerklubben Blæksprutten kører tit en tur til Odddesund og betragter farvandet omkring broen som et af de allerbedste steder at dyrke deres sport i hele landet. Arkivfoto
Medlemmerne af dykkerklubben Blæksprutten kører tit en tur til Odddesund og betragter farvandet omkring broen som et af de allerbedste steder at dyrke deres sport i hele landet. Arkivfoto

En lang proces

Blæksprutten havde derfor inviteret til møde for både deres egne medlemmer og for medlemmer af de omkringliggende dykkerklubber fra blandt andet Holstebro, Viborg og Hurup.

Formidlingsfyrtårnet i sig selv bliver næsten lige så højt som selve Oddesundbroen, og meningen er, at det skal tiltrække turister.

- Man vil kunne gå op i tårnet og se ud, og oppe i toppen vil der så være billedmateriale og mulighed for at se videoer, der fortæller om området og undervandslivet. Meningen er, at de mennesker, der kører over Oddesundbroen, skal stoppe op og lægge mærke til den fantastiske natur, der er derude, siger Torben Nielsen.

Som først skrevet, er formidlingsfyrtårnet i sig selv ikke en nyhed. Det projekt har været i gang i op mod syv år, men på et møde i arbejdsgruppen for nyligt kom det frem, at tårnet skal stå færdig til 1. november i år. Det skal stå ved Oddesund Nord. I øjeblikket står der en gammel transformatorstation på stedet, men den vil ved byggeriet blive revet ned.

- Det har virkelig været en lang proces med mange møder. Vi havde et møde lige før jul, hvor arkitekterne på projektet (Møller Nielsens Tegnestue, red.) fremlagde tegninger, der viste, hvordan det kom til at se ud.

Og nu bliver næste skridt altså at få dokumenteret og optaget det maritime liv i og omkring Oddesund. Første skridt til det blev altså taget tirsdag aften på et møde, for der er også en deadline på den del af projektet.

- Vi skal have det sat lidt i system og få fokus på især de her videooptagelser. Samtidig skal der være nogenlunde god sigt i vandet, så man kan se undervandslivet ordentligt, og det er bedst i forårsmånederne, forklarer Torben Knudsen.

Derfor vil dykkerne have klarlagt præcist, hvad der skal optages og hvor, så de kan få det hele i kassen i løbet af det kommende forår, så det hele kan være klart til åbningen af formidlingsfyrtårnet 1. november.

Men for Torben Knudsen, som har været med på fyrtårnsprojektet næsten fra den spæde, er det kun en begyndelse.

- Det er nu, vi for alvor kan komme i gang, siger han.

Dykkere vil få turister til at søge mod Oddesund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce