Derfor sætter lokal bank rekord: - Vi er tæt på kunderne

Bankdirektør Jens Odgaard har god grund til at være tilfreds med endnu et rekordregnskab fra Hvidbjerg Bank. Også i 2018 forventer banken millionoverskud. Arkivfoto: Morten Stricker

Derfor sætter lokal bank rekord: - Vi er tæt på kunderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bankdirektør Jens Odgaard er ikke i tvivl om, hvad der er nøglen til Hvidbjerg Banks succes. Banken arbejder med nærhed som grundprincip.

Hvidbjerg: - Det er historieskrivning!

Bankdirektør Jens Odgaard har god grund til at være tilfreds med udviklingen i den børsnoterede Hvidbjerg Bank.

Den lokale bank med hovedsæde på Thyholm kom ud af 2017 med et overskud på 17,7 millioner kroner før skat. Dermed er banken gået frem med over 20 procent i forhold til året før - og sætter rekord for andet år i træk.

- Det er det bedste regnskab siden 1912, konstaterer Jens Odgaard, som dermed henviser til bankens mere end 100-årige historie, som tog sin begyndelse en forårsdag, da en gruppe borgere fra Thyholm og Jegindø gik sammen om at stifte deres eget lokale pengeinstitut, som senere skulle vokse til meget mere, åbne filialer langt uden for hjembyen og tilmed blive noteret på fondsbørsen.

Men uanset at hvemsomhelst nu kan investere i bankens aktier, har Hvidbjerg Bank formået at fastholde forankringen i lokalsamfundet.

Og det er ifølge bankdirektøren en stor del af forklaringen på bankens succes.

- Vi arbejder med nærhed, siger Jens Odgaard, der forklarer, at det aldrig må blive en floskel, at kunden skal være i centrum.

Vi er altid tilgængelige for vores kunder. De kan komme ind og få en snak med en person. Og det kan kunderne lide.
Jens Odgaard, bankdirektør, Hvidbjerg Bank.

Her er der mennesker

- Vi er altid tilgængelige for vores kunder. De kan altid komme ind og få en snak med en person. Og det kan kunderne lide. Det viser vores tilfredshedsundersøgelser, siger Jens Odgaard, der tilføjer, at banken samtidig har investeret i stærke it-løsninger, der supplerer den personlige betjening.

Og kunderne strømmer til. Alene i 2017 blev det til 600 nye kunder, og det tilskriver Jens Odgaard, at banken har noget ekstra at byde på.

- Vi er blevet en bank, man regner med, når man skal skifte pengeinstitut lokalt, siger Jens Odgaard, som kan glæde sig over øget aktivitet både blandt nye og gamle kunder.

Bankens udlån er steget med 77 millioner kroner eller godt 11 procent, mens indlån er steget med 45 millioner kroner, svarende til fem procent. Dermed runder bankens samlede forretningomfang to milliarder kroner. Det gør ikke Hvidbjerg Bank til en af de største bank, men hvad betyder det, hvis banken tjener penge på kunderne?

Smitter af på lokalsamfundet

- Med det overskud, vi har skabt i de seneste år, kommer vi til at stå endnu stærkere i årene fremover, forudser Jens Odgaard.

Og det er ikke kun godt for banken selv, pointerer han.

- Det smitter af på lokalsamfundet, i og med at vi har mulighed for at være med til at sætte aktiviteter i gang. Det er ting, som måske ikke var kommet i gang uden et lokalt pengeinstitut med det kendskab, vi har til området og mulighederne, siger Jens Odgaard.

Nedskrivninger på dårlige kunder er et af de parametre, som bankerne bliver målt på, og også her er der godt nyt fra Hvidbjerg Bank.

- Vores nedskrivninger bliver mindre og mindre. I 2017 har vi kun nedskrevet 0,1 procent af vores samlede udlån, siger Jens Odgaard.

Forventer nyt overskud

Hvad angår fremtiden, forventer banken fortsat tilgang af kunder og stigende udlån.

Jens Odgaard kan selvsagt ikke love, at der er et nyt rekordregnskab på vej, men omvendt er det ikke et scenarie, som banken helt udelukker. I en meddelelse til fondsbørsen skriver banken, at det er forventningen, at banken opnår et resultat før skat på mellem 13 og 18 millioner kroner i 2018.

Når det nu går så godt for banken, kunne der være nogle aktionærer, som satte næsen op efter udbytte, men sådan kommer det ikke til at gå.

- Vi kommer ikke til at betale udbytte i år. Det er vigtigt, at vi bliver ved med at spare op, så vi har en sikker lokal bank også fremover. Vi har meldt klart ud om vores udbyttepolitik, siger Jens Odgaard.

Derfor sætter lokal bank rekord: - Vi er tæt på kunderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce