Lægedækning. Vækst og udvikling i hele landet


Lægedækning. Vækst og udvikling i hele landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Marianne Bredal, Fuglgårdsvej 19,  7600 Struer. MF (V)
Billede
Debat. 

Debat: Folketinget har netop vedtaget en ændring af sundhedsloven, som skal understøtte lægedækningen i hele landet. Det er afgørende, at alle danskere, uanset hvor man bor, har lige adgang til sundhedsydelser. Derfor styrker vi nu lægedækningen ved at muliggøre videresalg af ydernumre fra en praktiserende læge til en anden, samt ved at forlænge perioden hvor regionerne kan drive regionsklinikker fra 4 til 6 år.

Men det er en forudsætning, at vi husker at se den styrkede lægedækning som en del af en helhed, hvori bosætningsmuligheder og attraktive jobtilbud medregnes som fundamentale rammevilkår for et liv i lokalsamfundet.

Skal den alment praktiserende læge kunne drage nytte af muligheden for at sælge sit ydernummer videre, er det grundlæggende, at der rent faktisk er en læge at sælge ydernummeret videre til - det giver sig selv. Alligevel har det længe været et stort problem, at den alment praktiserende læge, der for eksempel går på pension, ikke kan finde en afløser til klinikken, samt at klinikker må lukke for patienttilgang. Vi oplever altså desværre lægemangel og en generel mangel på arbejdskraft.

Fra politisk side skal vi derfor holde et vågent øje med regionernes vurdering af lægedækningen i Danmark, så ingen områder lades i stikken. Vi skylder danskerne at opretholde et stærkt samarbejde kommuner og regioner imellem, så det danske sundhedsvæsen kan favne hele Danmark.

Vi skal satse stort på de basale præmisser for livet i landdistrikterne. Det skal være attraktivt at flytte hertil, vi skal bryste os af vores mange lokale tilbud og aktiviteter og vi skal kunne tilbyde en bred pallette af spændende jobmuligheder. Tiden, hvor en enkelt læge egenrådigt driver den lokale klinik, er forbi. Skal vi kunne tiltrække de rette kompetencer til vores lokalområder, er vi nødt til at kunne tilbyde vores læger sparrings- og udviklingsmuligheder i faglige fællesskab af ligesindede.

Den styrkede lægedækning er et skridt i den rigtige retning. Men kampen for et fortsat konstruktivt samarbejde med regionerne om et Danmark, hvor sundhed, vækst og udvikling er for alle, er langt fra slut!

Lægedækning. Vækst og udvikling i hele landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce