Forstemmende presse. Når nøgenhed bliver nyfigenhed


Forstemmende presse. Når nøgenhed bliver nyfigenhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Louis Mogensen, Skolebakken 11, Lem st.
Martin Damgård
Debat. 

Mediemagt: Kære Troels Myhlenberg. Tak for din seriøse tilgang til valget på TV. Tak, fordi du lægger vinkler ind, som i høj grad tilgodeser borgernes perspektiv.

Jeg lagde mærke til, at du så, at mediehistorier ikke altid betyder så meget for vælgerne, også selvom medier næsten enstemmigt har udråbt episoder til skandaler.

Gid det ville brede sig. Tag nu f.eks. de seneste dages storm omkring Alternativet. Indtil videre er det kulmineret med at én af dine kolleger i Jyllands-Posten fastslår, at partiet er umodent. Godt, at befolkningen generelt ser anderledes på det; men medierne besidder en uhørt magt. Lad mig illustrere: Medierne fortæller den halve historie om en seksuel krænkelse blandt de ansatte og gør en sag ud af, at den udråbte krænker stadig er i organisationen i en anden funktion.

Hvordan skal en borger kunne forholde sig til den information? Vi ved ikke, hvilken karakter overgrebet har, vi ved ikke, om der er grund til at tage det helt alvorligt, vi kan, med andre ord, ikke kigge kilden efter i sømmene. Og videre i samme dur bringer man en historie om en samtale om at tage nøgenfotos til torvs, uagtet, at det aldrig blev effektueret. Nøgenhed bliver pludselig synonymt med seksuel aktivitet, selvom det jo sagtens kan være et spørgsmål om at markere nudisme eller frigjorthed uden at være lummert. Eller mere sandsynligt: En dødfødt åndsvag ide.

Artiklen afføder en del kommentarer på nettet, især en lang række perfiditeter, og så er der vel tale om debat, - eller hvad? Det er ytringsfrihed for fuld udblæsning men uden indhold. Det er da langt mere spændende at forsøge at forstå, om Alternativet faktisk har et alternativt syn på seksualitet, for faktisk har de indflydelse. 10 pct. i København og den kritiske journalistik går op i, om der er sexgynger i festfaciliteterne.

Men journalisten fastholder, at det er hans opgave at bringe det frem. Ytringsfrihedens modsætninger er censur og forfladigelse, og desværre sidder journalisterne selv på monopolet, således at alle ytringer, inkl. denne modtager et automatisk svar om at man ikke kan forvente at det får plads. Sådan må det være; men det stiller altså krav om at medierne selv lægger en seriøs linje.

Forstemmende presse. Når nøgenhed bliver nyfigenhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce