Burkaforbud. Hvorfor er det nu galt?


Burkaforbud. Hvorfor er det nu galt?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Camilla Kaj Paulsen, cand. soc. i kultur- og sprogmødestudier, Ved Kløvermarken 10, 3. tv., København S.
Billede
Debat. 

Forbud: Nostalgisk kan man tænke, at rødstrømperne brændte deres bh'er fordi de fandt dem kvindeundertrykkende, og glæde sig over, at endnu en beklædningsdel, som åbenbart partout er kvindeundertrykkende, fjernes.

Ja, måske. 

Men rødstrømperne brændte selv deres bh'er, det var ikke fordi det blev politisk top-down besluttet, at kvinder ikke måtte gå med bh. Sikke et ramaskrig det ville give i dag. Derfor er det helt galt med det forbud. Men det er ikke den eneste grund. 

Mette Ablidgaard (K) nævner selv, hvordan kvinder i Afghanistan har fejret deres frihed ved at brænde deres burkaer. Men kvinderne i Danmark var ud fra lovgivningen frie til at brænde deres burkaer, men det er der jo ingen, der har gjort. Det er vel ligeså galt at tvinge en kvinde til at tage en beklædningsdel af, som at tage den på, er det ikke?

Kvinder, der går med tørklæde, burka eller niqab bruger deres religionsfrihed. Ved at indføre et forbud fra politisk side indskrænker man folks frihed. Derfor er det helt galt med det forbud.  

Bliver du ikke også træt? Jeg bliver så træt af at høre på al den hetz. Al den snak om hvad muslimer gør, hvad de spiser, hvad de har på. Vi er den sidste generation, der kan nå at gøre noget ved klimakrisen, altså klodens overlevelse, og alligevel bruger vi så meget krudt på et stykke stof. Det er da ligegyldigt. Vi har vigtigere ting at kæmpe for i Danmark - sammen. Bedre nummeringer i børnenes daginstitutioner, bedre forhold på plejehjemmene og bedre uddannelser, bare for at nævne nogle få.

Når politikerne vedtager sådan et forbud kan man sige, at de bruger en 'del og hersk' strategi. De skaber de et 'os og dem' billede, af danskerne mod muslimerne. I stedet for, at det danske folk kritiserer regeringen for de mangler, der findes i samfundet, og stiller dem til ansvar det, bruger danskerne al deres energi på at kritisere muslimerne. De tror, at muslimerne er skyld i alle mangler, og at det er dybt problematisk, at nogle få kvinder går med en bestemt beklædningsdel, fremfor at fokusere på den økonomiske krise, klimakrisen eller flygtningekrisen. Der er heller ikke nogen erfaringer fra andre lande, der peger på, at et forbud hjælper. Derfor er det helt galt med det forbud.

Desuden blev straffen for påtvingelse af ansigtbeklædning skærpet allerede i 2010, hvilket er et argument for, at forbudet bare er symbolpolitik og bidrager til denne opdeling af 'os og dem'.

Ifølge Anders Ladekarl generalsekretær i Røde Kors er der tre kvinder i Danmark, der bærer burka. Tre kvinder. Det anslås i en rapport fra Københavns Universitet fra 2009 at halvdelen af dem, der bærer niqab er konvertitter, og dem vil man vel ikke tænke er kvinde-undertrykte, vel?

De få islamister, som tvinger kvinder til at bære niqab, som man ifl. Naser Khader (K) ønsker at ramme med forslaget, sætter vel alligevel ikke den danske straffelov over deres religion. Forbuddet vil derfor kun være en yderligere straf mod disse kvinder, som nu ikke kan bevæge sig rundt i samfundet, men også en straf for de kvinder, der frivilligt bærer burka eller niqab. Løsningen på den religiøse sociale kontrol skal hellere findes i initiativer som Exitcirklen, som er samtalegrupper for piger og kvinder, der blandt andet er udsat for religiøs social kontrol. Her styrkes kvindernes selvværd, selvomsorg og de lærer kvinderne at sige fra. Information bragte 9/11 en artikel om, hvordan exitcirklens brugere har fået ændret deres liv af at deltage i. Et initiativ, som Naser Khader, der er en af fortalerne for burkaforbudet, forsøger at få skovlen under.

En af de danske værdier er tillid og beskyttelse af mindretallet. Disse værdier burde vi sætte højere end frygt og mistillid og se at komme i gang med at kæmpe for et bedre samfund - sammen.

Burkaforbud. Hvorfor er det nu galt?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce