Annonce
Mærkedage

Zeller kommer vidt omkring

Skuespilleren Torben Zeller fylder 70 år 4. december. (Arkivfoto) Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Birollerne har fyldt meget for Torben Zeller. Men der har også været større roller, blandt andet i Liv Ullmanns film "Sofie". Den 4. december fylder han 70 år.
Annonce

70 år: Torben Zeller har prøvet det meste inden for sig fag.

Han har spillet teater og revy, og han har medvirket i tv-serier og på film.

Onsdag den 4. december fylder skuespilleren med det smalle og furede ansigt 70 år.

Bedst kendt er han for satireprogrammet "Så hatten passer", hvor han optrådte uden manuskript sammen med Søren Østergaard, Niels Olsen og Søren Hauch-Fausbøll.

Det var publikum, der med små sedler bestemte, hvad der skulle spilles, mens det var op til skuespillerne at beslutte, hvordan det skulle gøres.

På film ses han ofte i realistiske roller, som da han spillede rejsedeltager i Lone Scherfigs komediedebut, "Kajs fødselsesdag", fra 1990.

To år senere fik han en af hovedrollerne i Liv Ullmanns "Sofie", hvor han spillede købmanden Jonas, der bliver titelpersonens ægtemand.

Desuden har han haft roller i filmen "Min fynske barndom" og i "At klappe med een hånd", ligesom han har medvirket i to tv-julekalendere, "Brødrene Mortensens Jul" og "Andersens Julehemmelighed".

Om at spille julemand har han sagt, at det værste er, at skægget smager af akryl, og at det er hårdt for fødderne at gå i håndskårne træsko.

Torben Zeller er opvokset i Odense og uddannet på Odense Teaters elevskole i 1975.

Han er gift med frisør Gun-Britt Zeller. De har ingen børn sammen, men hun bragte sønnen Jeppe med ind i ægteskabet, som har varet i mere end 25 år.

Parret bor i Hellerup, hvor de vinterbader. Om sommeren opholder de sig i Tisvildeleje, hvor de ror kajak.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Syv ting skal fikses, før Holstebro Idrætspark er klar til divisionsfodbold: Formand håber, det giver anledning til at fikse endnu flere

Navne

Dødsfald: den kunstglade frisør

Annonce