Annonce
Mærkedage

Zeller kommer vidt omkring

Skuespilleren Torben Zeller fylder 70 år 4. december. (Arkivfoto) Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Birollerne har fyldt meget for Torben Zeller. Men der har også været større roller, blandt andet i Liv Ullmanns film "Sofie". Den 4. december fylder han 70 år.

70 år: Torben Zeller har prøvet det meste inden for sig fag.

Han har spillet teater og revy, og han har medvirket i tv-serier og på film.

Onsdag den 4. december fylder skuespilleren med det smalle og furede ansigt 70 år.

Bedst kendt er han for satireprogrammet "Så hatten passer", hvor han optrådte uden manuskript sammen med Søren Østergaard, Niels Olsen og Søren Hauch-Fausbøll.

Det var publikum, der med små sedler bestemte, hvad der skulle spilles, mens det var op til skuespillerne at beslutte, hvordan det skulle gøres.

På film ses han ofte i realistiske roller, som da han spillede rejsedeltager i Lone Scherfigs komediedebut, "Kajs fødselsesdag", fra 1990.

To år senere fik han en af hovedrollerne i Liv Ullmanns "Sofie", hvor han spillede købmanden Jonas, der bliver titelpersonens ægtemand.

Desuden har han haft roller i filmen "Min fynske barndom" og i "At klappe med een hånd", ligesom han har medvirket i to tv-julekalendere, "Brødrene Mortensens Jul" og "Andersens Julehemmelighed".

Om at spille julemand har han sagt, at det værste er, at skægget smager af akryl, og at det er hårdt for fødderne at gå i håndskårne træsko.

Torben Zeller er opvokset i Odense og uddannet på Odense Teaters elevskole i 1975.

Han er gift med frisør Gun-Britt Zeller. De har ingen børn sammen, men hun bragte sønnen Jeppe med ind i ægteskabet, som har varet i mere end 25 år.

Parret bor i Hellerup, hvor de vinterbader. Om sommeren opholder de sig i Tisvildeleje, hvor de ror kajak.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gymnasiet må afskedige to undervisere

Leder For abonnenter

Læserbrev oversvømmer kommunens hjemmeside

Overskriften her er måske nok en stramning. Faktisk findes der kun et enkelt læserbrev på Holstebro Kommunes hjemmeside, men det er også nok til, at man må løfte et øjenbryn og undre sig. Under overskriften "Meninger om Storå oversvømmer dagbladets artikler" skriver kommunens natur- og miljøchef Torben Mølgaard om planerne for at sikre Holstebro mod oversvømmelser og adresserer samtidig nogle af de holdninger og kritikpunkter, forskellige borgere har rejst i artikler i denne avis. Indlægget præsenteres på kommunens hjemmeside netop som et læserbrev, og samme læserbrev har Torben Mølgaard sendt til avisen, som bragte det i sin fulde længde søndag. I avisen er det utvivlsomt et partsindlæg i en debat. Ovenikøbet et indlæg fra en person, som kan udtale sig om emnet med en overbevisende tyngde i kraft af sin stilling. Et meget velkomment læserbrev. Men skal det også opfattes sådan på kommunens hjemmeside? Altså som Torben Mølgaards holdning til debatten og til den kritik, visse kilder har rettet mod kommunens kamp mod oversvømmelserne? Det er svært at se det som andet. Og det åbner for en interessant diskussion: Kan enhver borger nu få adgang til forsiden af kommunens hjemmeside for at debattere aktuelle emner? Kan man få adgang til at bringe et læserbrev, hvis det er kommunens sagsbehandling, man er utilfreds med, eller gælder det kun, hvis det er avisens dækning af en sag, man er uenig i? Gælder muligheden for at få optaget sit læserbrev på kommunens hjemmeside alle, eller skal man være chefansat ved kommunen for at opnå det privilegium? Læserbrevsskribenten tager i sin tekst Holstebro Kommune til indtægt for indholdet med formuleringen: "...så finder Holstebro Kommune, at der er nogle påstande og meninger om mulige løsninger, som ikke kan stå uimodsagt." Måske er der således blot tale om en uheldig håndtering af begrebet læserbrev. Det er måske i virkeligheden information fra kommunen og ikke holdninger fra Torben Mølgaard. Forvirringen er stor, om end vi nu ved, at natur- og miljøchefen er uenig i visse holdningerne til sagen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];