Annonce
Mærkedage

Zeller kommer vidt omkring

Skuespilleren Torben Zeller fylder 70 år 4. december. (Arkivfoto) Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Birollerne har fyldt meget for Torben Zeller. Men der har også været større roller, blandt andet i Liv Ullmanns film "Sofie". Den 4. december fylder han 70 år.

70 år: Torben Zeller har prøvet det meste inden for sig fag.

Han har spillet teater og revy, og han har medvirket i tv-serier og på film.

Onsdag den 4. december fylder skuespilleren med det smalle og furede ansigt 70 år.

Bedst kendt er han for satireprogrammet "Så hatten passer", hvor han optrådte uden manuskript sammen med Søren Østergaard, Niels Olsen og Søren Hauch-Fausbøll.

Det var publikum, der med små sedler bestemte, hvad der skulle spilles, mens det var op til skuespillerne at beslutte, hvordan det skulle gøres.

På film ses han ofte i realistiske roller, som da han spillede rejsedeltager i Lone Scherfigs komediedebut, "Kajs fødselsesdag", fra 1990.

To år senere fik han en af hovedrollerne i Liv Ullmanns "Sofie", hvor han spillede købmanden Jonas, der bliver titelpersonens ægtemand.

Desuden har han haft roller i filmen "Min fynske barndom" og i "At klappe med een hånd", ligesom han har medvirket i to tv-julekalendere, "Brødrene Mortensens Jul" og "Andersens Julehemmelighed".

Om at spille julemand har han sagt, at det værste er, at skægget smager af akryl, og at det er hårdt for fødderne at gå i håndskårne træsko.

Torben Zeller er opvokset i Odense og uddannet på Odense Teaters elevskole i 1975.

Han er gift med frisør Gun-Britt Zeller. De har ingen børn sammen, men hun bragte sønnen Jeppe med ind i ægteskabet, som har varet i mere end 25 år.

Parret bor i Hellerup, hvor de vinterbader. Om sommeren opholder de sig i Tisvildeleje, hvor de ror kajak.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom efter dem. Hårdt

Bedst som man troede, at man havde set det meste, så dukker der endnu en sag op om misbrug af offentlige midler. Denne gang i Forsvaret, hvor anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at civile erhvervsdrivende har kunnet bestikke sig til lukrative vedligeholdelseskontrakter betalt af skatteyderne. Sagen - sammen med andre lignende sager - sætter desværre et stort spørgsmålstegn ved, hvor godt det offentlige egentlig har styr på de penge, som borgerne har betroet dem. I Socialstyrelsen kunne Britta Nielsen gennem mange år berige sig selv - og det har udvalgte medarbejdere i Forsvarets Ejendomsstyrelse sandsynligvis også kunnet. To medarbejdere i Forsvaret er allerede tiltalt i en sag, der ligger tre år tilbage. Og yderligere sigtelser kan være på vej i en ny sag, der begyndte med, at en økonomimedarbejder ved et installationsfirma i Holstebro råbte vagt i gevær over for Rigsrevisionen. Midt det mørke og rod som er ved at blive afdækket, kan den tidligere økonomimedarbejder holde hovedet og fanen højt. Det er sandsynligvis takket være ham, at sagerne kommer frem i lyset, så det forhåbentligt bliver muligt også at stille de ansvarlige til ansvar. Desværre ryster sådanne sager ikke bare den enkelte afdeling, hvor svindlen er begået. Den rammer i det her tilfælde hele Forsvaret og alle de mennesker, der er ansat. Det er naturligvis bunduretfærdigt - men mistanken om urent spil er svær at viske bort igen, og derfor er der også kun en løsning, og det er at komme juridisk efter de ansvarlige - og komme efter dem hårdt. Vores samfundsmodel bygger på en høj grad af tillid. Både til hinanden men også til de myndigheder, der forvalter en af verdens højeste skatteprocenter. Forsvinder tilliden, så bliver det både vanskeligere at være borger og myndighed. Heldigvis var det moralske kompas rigtigt indstillet hos den unge mand, der gik til Rigsrevisionen og politiet med sin bekymring. Det kan alle, der læser bare lidt i Rigsrevisionens beretning om sagen, konstatere ved selvsyn.

Annonce