Annonce
Lemvig

Fiskeriminister på besøg i Thyborøn: Vil arbejde tættere sammen med fiskeriet

Ministeren og hans delegation fik blandt andet set det nye losseanlæg, som endnu ikke er helt færdigt. Foto: Benny Gade
Fiskeriminister Mogens Jensen (S) deltog i dimission på Fiskeriskolen, men fik også tid til at besøge både Triple Nine, et fiskefartøj samt Jeka Fish i Lemvig

Thyborøn: Brexit, svingende fiskerikvoter samt nye fiskere.

Det var blot nogle af de mange emner, som fiskeriets minister Mogens Jensen (S) fredag oplevede på et langt besøg i Thyborøn. Ministeren deltog først i dimissionen af de nye fiskere på Fiskeriskolen i Thyborøn, inden han tog på virksomhedsbesøg på Triple Nine. Her oplevede ministeren, hvordan virksomheden har investeret i nye kaj- og losseanlæg for at kunne håndtere fisk på en måde, så man både forbedrer arbejdsmiljøet, bekæmper lugtgener og højner fiskens kvalitet. En stor del af fisken til Triple Nine hentes i britisk farvand, og derfor blev emner som Brexit samt de svingende kvoter på tobis og andre industrifisk også berørt. Og Mogens Jensen var lydhør.

- Jeg anerkender, at yoyo-kvoter er uholdbare. Jeg vil gerne være med til at lave længere sigtelinjer, der gør det lettere at planlægge produktionen efter. Det vil jeg gerne arbejde med på, sagde Mogens Jensen, men var også forstående over for, at det skal ske i et tæt samarbejde med fiskere og forskere.

Ved samme lejlighed blev den britiske afsked med EU også vendt. Det kan få stor betydning for dansk fiskeri, hvis briterne vælger at udelukke danske fiskere fra britisk farvand, og derfor bliver der løbende presset på for at få EU til at lave en aftale med briterne om det fremtidige fiskeri. Vigtigheden blev endnu engang præciseret under besøget på Triple Nine samtidigt med, at virksomheden anerkendte, det er vanskeligt at få en aftale så længe briterne ikke selv har taget stilling.

Mogens Jensen følte dog, at regeringen var godt klædt på i forhold til de beskedne meldinger, man foreløbigt kan arbejde efter.

- Vi har gode samarbejdspartnere i form af otte andre lande, der også presser på for at få fiskeriet på dagsordenen. Men der kommer dog næppe en løsning inden nytår, men jeg håber, der kommer en aftale. Meget afhænger dog af det britiske valg 12. december, siger Mogens Jensen.

Inden da skal der dog fastsættes kvoter for det kommende års fiskeri i både Nordsøen og Skagerrak.

- Og det er vi i færd med at forberede os på som det første, sagde Mogens Jensen, inden han fortsatte på sin tur rundt i Thyborøn.

Efter besøget på Triple Nine blev han vist rundt på fiskefartøjet Tina Jeanette og om eftermiddagen på fiskefabrikken Jeka i Lemvig.

Dagen sluttede med deltagelse i fiskerikkonferencen på Isværket i Lemvig, hvor han fortalte om sine visioner for det danske fiskeri.

Annonce
Mogens Jensen blev blandt andet orienteret af indkøbschef Morten Broberg. Foto: Benny Gade
De vigende kvoter på industrifisk er et af de emner, som ministeren lovede at tage til sig. Foto: Benny Gade
Der blev også tid til at hilse på tillidsmand Thomas Nielsen. Foto: Benny Gade
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Derfor fejrer vi luciadag

Leder For abonnenter

Mellem to onder

Skal man være mest glad for Politiets Efterretningstjeneste, der med en storstilet aktion onsdag anholdte 20 personer, som det mistænker for at have forsøgt at skaffe sprængstoffer og våben til brug for en ikke nærmere defineret terroraktion? Eller skal man være mere bekymret over, at der stadig findes radikale grupperinger, der bor mellem alle os andre - i det her tilfælde islamister - der er klar til at bruge terror som våben? Svaret er nok, at man både skal være glad for PET og bekymret over de radikale grupperinger. PET og Politiet får med rette megen ros for at have stoppet et muligt terrorangreb. Og som operativ chef i PET Flemming Drejer siger: "Vi skal ikke lade os kue af terror. Vi skal leve vores liv normalt". Det er naturligvis rigtigt. Men det er stadig vanskeligt ikke at vågne en anelse mere bekymret op i disse dage. Det er desværre ikke den første sag om støtte til eller forsøg på at begå islamistisk terror, som vi ser her i landet. Bemærkelsesværdigt er det dog, at den har grene ud til adskillige politikredse, og at de radikaliserede miljøer derfor ikke "kun" er et storbyfænomen. Lige så afskyelig terroren er, lige så komplekst er det at bekæmpe den, fordi den begås af fanatikere, der ganske enkelt er uden for pædagogisk rækkevidde. Gerningsmændene ønsker ofte bare at se de vestlige frihedsværdier gå op i en sky af røg fra et bombebælte. Modsvaret bliver ofte fakkeloptog og fællessang, som ingen terrorister eller fanatikere frygter - eller måske endnu værre; flere muligheder for at politiet kan overvåge os alle sammen. Senest er debatten om at brugen af kameraer med ansigtsgenkendelse dukket op, som politiet ønsker blandt andet med baggrund i terrortruslen. Ønsket er sådan set forståeligt. Og hvem vil ikke gerne forhindre terror? Men hver gang vi skærper myndighedernes mulighed for at overvåge ikke bare potentielle terrorister men os alle sammen, får vi også alle indskrænket lidt af vores frihed i forsøget på at bevare den. Terror skal naturligvis bekæmpes. Men midlerne vil altid blive valg mellem to eller flere onder.

112

Bilen endte med bunden i vejret

Annonce