Annonce
Navne

Wyman tabte rytmen efter 30 år som rullesten

Bill Wyman er født William George Perks, men skiftede navn som ung mand. Inspirationen til det nye efternavn kom fra en soldaterkammerat. Arkivfoto: Carl Court/Ritzau Scanpix
Bill Wyman var bassist i et af historiens største rockbands, The Rolling Stones, da de toppede. Men så led hans liv og karriere et knæk. Søndag bliver han 85.

80: Selv om Bill Wyman for næsten tre årtier siden forlod The Rolling Stones, huskes han stadig som en central del af det ikoniske bands historie og identitet.

Den engelske bassist satte således sit musikalske præg på rockbandet gennem mere end 30 år med sine rytmiske kvaliteter.

Søndag den 24. oktober fylder han 85 år.

Annonce

London-fødte Bill Wyman mødte for første gang The Rolling Stones i 1962, da han med sin hjemmelavede bas gik til audition for at overbevise bandets medlemmer om, at han var den rette for de rullende sten.

Det blev startskuddet til et længerevarende musikalsk ægteskab med gruppen, der blev en massiv global succes med deres fængende rock'n'roll.

Mens sanger Mick Jagger og guitarist Keith Richards blev kendt for den vilde livsstil med druk og narkotika, var Bill Wyman en mere stille personlighed. Han rørte sjældent stofferne og blev ikke på samme måde en kendis.

Wyman menes at have været i seng med flere end 1000 kvinder. Det var hans form for stoffer, som aldrig var i fare for at føre til en overdosis, sagde han til The Guardian i 2006.


Han fik dog ry for at have en veludviklet libido. Wyman menes at have været i seng med flere end 1000 kvinder. Det var hans form for stoffer, som aldrig var i fare for at føre til en overdosis, sagde han til The Guardian i 2006.

Et forhold til en bestemt kvinde havde dog alligevel en skadelig effekt. Faktisk var Mandy Smith kun en pige, 13 år gammel, da Bill Wyman - i en alder af 47 år - faldt pladask for hende.

Trods 34 års aldersforskel indledte de et forhold. De begyndte at sove sammen, da hun var 14, og blev gift, da hun var 18.

Ægteskabet, Wymans andet, holdt dog kun to år. Det kaos, det efterlod i hans privatliv, var med til at få ham til at endegyldigt forlade Rolling Stones i starten af 90'erne.

Forholdet til den purunge Mandy Smith er der blevet set med mere kritiske øjne på i eftertiden. Blandt andet blev en ny dokumentarfilm om Bill Wymans liv taget af plakaten i 2019, da der blev protesteret over, at filmen tog for let på den sag.

Wyman har siden fået mere ro på privatfronten. Siden 1993 har han været gift med Suzanne Acosta, som han har tre døtre med.

Ud over sin rolle som Stones-bassist har Bill Wyman været involveret i diverse andre projekter, hvilket både rummer musik, fotokunst, forfatterskab og endda arkæologi og skattejagt.

Allerede mens han spillede i bandet, udgav Bill Wyman flere soloalbums, og det er i alt blevet til seks af slagsen. Efter bruddet har han også udgivet musik og turneret som leder af bandet Bill Wyman's Rhythm Kings, som senest udgav en plade i 2018.

Annonce
Holstebro

Vraget spidskandidat får politisk ben til 64.000 kroner om året

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Cheftræner sygemeldt på ubestemt tid med stress - Uhrenholt tager over

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Vestjylland

Se hvem der bliver formand for hvad: Region Midtjyllands nyvalgte regionsråd har konstitueret sig

Struer

Georg kom på tidlig pension: - Jeg er sgu slidt

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Struer For abonnenter

Panik i venteværelset: Lægen lukker, hvad gør vi nu?

Navne

Roklub hædret med initiativpris

Struer

Mistanke om Omikron-smitte på landsbyskole: Klasse sendt hjem sammen med halvdelen af lærerstaben

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Vestjylland

De praktiserende læger må nu vaccinere mod covid-19 - fra fredag kan du se, om din egen læge tilbyder vaccine

Erhverv For abonnenter

Tre brud på tre år: - Jeg tror, det er vigtigt, at man nyder at leve livet, når man er her. Det lyder så fint, men jeg mener det faktisk alvorligt

Erhverv

Bagermester i kovending: Åbner igen med det samme

Annonce