Annonce
Sport

Wozniacki slider sig videre til kvartfinale i Auckland

Michael Bradley/Ritzau Scanpix

Caroline Wozniacki vandt over Lauren Davis og gik dermed videre til kvartfinalen i WTA-turneringen i Auckland.

I den næstsidste turnering i karrieren viser Caroline Wozniacki fortsat flot tennisspil og mental styrke.

Torsdag morgen dansk tid vandt Wozniacki 6-1, 4-6, 6-4 over amerikaneren Lauren Davis i WTA-turneringen ASB Classic i Auckland.

Dermed er Wozniacki videre til kvartfinalen, hvor hun skal møde tyskeren Julia Görges.

Wozniacki, som nåede finalen i turneringen i 2015 og 2018, kom bedst fra start og brød amerikaneren til en hurtig 2-0-føring.

Amerikaneren brød dog straks tilbage og reducerede til 1-2, men derefter dominerede Wozniacki det indledende sæt.

Wozniacki kom foran 5-1 efter to danske servegennembrud mere. Men herefter reddede den evigt kæmpende Davis i et langt parti hele fire sætbolde, inden Wozniacki afgjorde sættet.

Det blev et varsel om amerikanerens kvaliteter.

For i andet sæt kom femteseedede Wozniacki, der er nummer 39 i verden, i store problemer.

Davis, der er nummer 63 i verden, ydede flot modstand og kæmpede sig tilbage og vandt andet sæt.

Wozniacki, som pudsede næse mellem partierne, ville gerne have en afbrydelse på grund af regn i slutningen af andet sæt.

Den tidligere verdensetter fortalte dommeren, at hun var nervøs for at falde og blive skadet i sin næstsidste turnering.

Men dommeren mente, at det var så få dråber regn, der faldt, og han beordrede, at spillet skulle fortsætte.

Derefter brød Davis til 5-3-føring, og Wozniacki reddede to sætbolde og brød tilbage til 4-5.

Men endnu en gang brød Davis og snuppede overraskende sættet med 6-4.

I tredje sæt kom Davis foran 3-1, og Wozniacki virkede modløs og lettere frustreret.

En peptalk fra far og træner Piotr Wozniacki hjalp tilsyneladende, fordi Wozniacki kom flot tilbage med tre partier i træk til 4-3-føring.

Davis brød insisterende tilbage til 4-4, inden Wozniacki skruede sit tennisspil flot sammen til slut.

Wozniacki viste mental styrke og vandt de sidste to partier og tog sejren efter en underholdende og hård kamp.

Sidste år annoncerede Wozniacki, at grand slam-turneringen Australian Open senere i januar ville blive hendes sidste turnering.

Og dermed bliver WTA-turneringen i Auckland den næstsidste for den 29-årige topspiller.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi skal kunne stole på kontrolrapporterne

Der er ret stor sikkerhed for, at man ikke bliver syg af at spise danske fødevarer - eller fødevarer solgt i Danmark. Det skyldes blandt andet en ret finmasket fødevarekontrol, som er til for at sikre forbrugerne mod dårlige, ulovlige og skadelige fødevarer. Kontrollen finder sted i alle led, og resultaterne offentliggøres på fødevarestyrelsens hjemmeside, hvor alle kan læse med. Mest kendt for forbrugerne er nok smiley-ordningen, som ved indgangen til butikker og restauranter fortæller, om der er styr på alt fra rengøring, til egenkontrol og papirarbejdet. Men også rapporterne fra produktionsleddet findes på nettet. Det er en fin sikkerhed for forbrugerne, men det er samtidig en velfungerende, moderne udgave af gabestokken for dem, der træder ved siden af. Derfor er det altafgørende, at vi kan stole på det, der står i Fødevarestyrelsens rapporter. Før jul - lige mens de fleste af landets husstande havde en and på indkøbssedlen - kom en rapport fra kontrolbesøget hos Dan Duck i Struer frem. Den fortalte blandt andet om massive problemer med medarbejdernes håndhygiejne. En sand bombe under virksomhedens julesalg. Problemet var blot, at rapporten indeholdt fejl på det område. Fejlen endte i medierne, og det har uvægerligt påvirket salget. Medierne havde ganske forståelig tillid til fødevarestyrelsen, præcis som forbrugerne har. Dan Duck er netop nu ved at regne på, hvad den fejlagtige rapport har kostet og forventer at lægge sag an mod Fødevarestyrelsen for de millioner, virksomheden er gået glip af. Sagen er på alle måder uheldig, og den viser bagsiden af medaljen ved et ellers velfungerende system baseret på stor tillid fra befolkningen. Vi vil have sunde og hygiejniske fødevare produceret under ordentlige forhold. Og med de offentlige kontrolrapporter har vi mulighed for at fravælge dem, vi ikke stoler på. Det er rigtig godt. Men rapporterne har en kæmpe magt, og selv myndigheder laver fejl. Men den store magt, som kontrolrapporterne har, gør det tæt på utilgiveligt at fejle.

Annonce