Annonce
Udland

Woody Allen og Amazon indgår forlig i millionsag

Ander Gillenea/Ritzau Scanpix
Allen mente, at Amazon handlede på baggrund af "ubegrundede" beskyldninger om, at han udnyttede adoptivdatter.

Filminstruktøren Woody Allen og Amazon har indgået et forlig, efter at Allen blev droppet af virksomheden.

Allen sagsøgte i februar nethandels- og underholdningsvirksomheden for 68 millioner dollar for at opsige en kontrakt på i alt fire film. Det svarer til godt og vel 460 millioner kroner.

Han fremførte dengang, at Amazon brugte gamle og "ubegrundede" beskyldninger om, at han havde udnyttet sin adoptivdatter seksuelt, som årsag til opsigelsen.

Amazon har imidlertid fastholdt, at selskabet opsagde kontrakten, fordi Allen var kommet med ufølsomme bemærkninger om MeToo-bevægelsen.

Nu har de to parter indgået forlig - dog uden at offentliggøre betingelserne.

Ifølge underholdningsmediet deadline fortæller kilder tæt på forhandlingerne, at "der til syvende og sidst ikke var nogen vindere" i sagen.

Allen har altid afvist anklagerne i forhold til sin adoptivdatter. De var i sin tid genstand for en efterforskning, men instruktøren er aldrig blevet sigtet.

Hans adoptivdatter, Dylan Farrow, gentog dog sammen med Allens tidligere kæreste Mia Farrow i 2018 anklagerne i kølvandet på MeToo-bevægelsen.

Det fik sagen til at blusse op igen, og adskillige Hollywood-skuespillere lagde afstand til Allen.

83-årige Woody Allen er blandt andet kendt for film som "Manhattan", "Annie Hall", "Hannah and Her Sisters" og i nyere tid "Midnight in Paris".

En af hans film under Amazon-kontrakten, "A Rainy Day in New York", nåede at blive færdiggjort, før Allen blev droppet af nethandelsgiganten.

Den fik efterfølgende premiere i flere europæiske og sydamerikanske lande til en blandet modtagelse.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Struer

Endnu en stor cykelfest i Struer

Leder For abonnenter

Lad det nu blive realistisk

Som vi skrev i avisen onsdag, følger de lokale idrætshaller - sammen med landets øvrige - noget interesseret, hvad der sker med planerne om de såkaldte B18, et nyt bygningsregulativ. Hvis det gennemføres, som der er lavet udkast til, vil det give voldsomme problemer med en række af de mange arrangementerne, hallerne har i dag. Hvis det gennemføres, skal der ved hvert arrangement laves en pladsfordelingsplan, som skal godkendes af en brandteknisk virksomhed. Og der skal være folk til stede, som skal være uddannet i brandmateriellet. Ud over det vil være en uoverskuelig økonomisk byrde for de mange små-arrangementer, der er i hallerne, vil det også give en masse praktiske udfordringer. Som for eksempel at hvis der kommer lidt flere mennesker, end man havde regnet med, må der ikke stilles ekstra borde op, fordi de ikke indgår i den plan, der er godkendt. Nu må man håbe, at de, der har udarbejdet udkastet, også vil forholde sig til den realistiske dagligdag. Naturligvis skal sikkerheden være i orden, og det grundlæggende i hallerne er, at der er nødudgange, flugtveje er beskrevet, og der er brandmateriel, der også virker. Og det siger sig selv, at man ikke må stille ekstra borde, store gymnastikredskaber eller andet op foran flugtvejene. Men at der skal laves en plan for hvert et lille arrangement, som skal godkendes og dermed betales hos en virksomhed, det er at gå alt for langt. Det vil i realiteten betyde, at en lang række arrangementer ikke kan gennemføres, fordi der ikke er penge til det, og fordi det bliver for besværligt. Der er gjort indsigelser mod det nye regulativ, og forhåbentlig vinder fornuften, så der naturligvis er et indhold, der sikrer sikkerheden. Men at man også forholder sig til virkeligheden. En halbestyrer ved jo alt om, hvordan man må stille borde op, uden det går ud over sikkerheden, og han er i jævnlig kontakt med brandmyndighederne, der både kontrollerer og giver gode råd. Det må række. Vi kan ikke undvære de mange små arrangementer i de haller, der binder mange mindre samfund sammen.

Annonce