Annonce
Sport

Westbrook slår Chamberlains 51-årige NBA-rekord i ny storkamp

Russell Westbrook lavede natten til tirsdag sin tiende triple-double i træk, hvilket er rekord i NBA.

Den amerikanske basketball-stjerne Russell Westbrook fortsætter med at dominere kampene i verdens bedste basketball-liga, NBA.

Natten til tirsdag dansk tid præsterede Oklahoma City Thunder-spilleren sin tiende triple-double i træk i 120-111-sejren over Portland Trail Blazers.

Dermed sætter han sig alene på rekorden, efter at han i sidste runde tangerede basketball-ikonet Wilt Chamberlains rekord fra 1968.

En spiller noteres for en triple-double, når vedkommende laver et tocifret antal i tre ud af de fire kategorier, point, assist, rebounds og blokader.

Westbrook skrev sig ind i historien med en tiende assist med fire minutter tilbage af mandagens kamp mod Portland Trail Blazers. Han nåede at lave endnu en og endte på i alt 21 point, 14 rebounds og 11 assister.

Russell Westbrook blev for to år siden den blot anden spiller, der i gennemsnit har ligget over en triple-double for en hel sæson.

Han fulgte op med at gøre det samme i 2017/2018-sæsonen og har i øjeblikket kurs mod sin tredje sæson i træk med en gennemsnitlig triple-double.

Før mandagens kamp lå han på 21,2 point, 11,2 assister og 11,1 rebounds per kamp for sæsonen.

Westbrook har alene i denne sæson lavet 23 af slagsen og ligger med 127 i alt på en samlet tredjeplads på listen over alle NBA-spillere i historien.

Kun Oscar Robertson (181) og Magic Johnson (138) har præsteret flere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gavl styrtet ned i stormvejret

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce