Annonce
Sport

Wenger driller Mourinho med uafgjort på Old Trafford

<p>José Mourinho måtte nøjes med et enkelt point, da Arsenal lørdag var på besøg i Manchester i Premier League. (Arkivfoto). Reuters/Phil Noble</p>

Arsenal fik 1-1 med hjem fra Manchester United på en scoring fra Olivier Giroud to minutter før slutfløjt.

Manchester. Arsène Wenger havde lørdag held til at drille rivalen José Mourinho i toppen af Premier League.
Annonce
På en sen scoring af Olivier Giroud - to minutter før slutfløjt - fik Arsenal 1-1 med hjem fra Old Trafford.
Wengers Arsenal-mandskab var trykket i bund i det meste af kampen af et aggressivt Manchester United-mandskab, der i sidste ende blev straffet for alt for mange afbrændere.
Et kvarter efter sin indskiftning havde Giroud placeret sig foran hjemmeholdets mål, hvor han satte panden på et indlæg fra Alex Oxlade-Chamberlain.
På det tidspunkt styrede United ellers mod sejren på Juan Matas 1-0-scoring midtvejs i anden halvleg.
Arsenal var kommet til Manchester med et håb om at tiltuske sig uafgjort. Det var ikke mange gange, at gæsterne sådan for alvor truede hjemmeholdets mål.
I stedet blev der åbnet op for sluserne bagude, hvor et aggressivt United-hold gang på gang fik lov til at afslutte.
Kampens første dramatiske højdepunkt indfandt sig ti minutter før pausen, hvor Antonio Valencia endte i græsset i straffesparksfeltet i en nærkamp med gæsternes Nacho Monreal.
Selv om Arsenal-spilleren kastede sig med armen forrest ind foran Valencia, så afviste dommer Andre Marriner Uniteds appeller for straffespark. På sidelinjen var Mourinho stærkt utilfreds.
Kort efter havde Juan Mata et godt skudforsøg, som Petr Cech dygtigt fik snittet ud til hjørnespark.
Lidt senere vippede Cech et lumsk Anthony Martial-forsøg over overliggeren.
Tendensen var den samme efter pausen, og midtvejs i anden halvleg gik den ikke længere for Arsenal.
Ander Herrera blev sendt mod baglinjen, hvor spanieren med stort overblik lagde bolden skråt bagud til landsmanden Mata, der dygtigt styrede den forbi Petr Cech til 1-0.
Pointdelingen betyder, at Manchester United har 19 point efter 12 spillerunder i Premier League. Arsenal har 25 point. Ligaen toppes af Liverpool, der har 26 point for 11 kampe.
/ritzau/
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Udnævnelse i Salling Bank

Leder For abonnenter

Mellem to onder

Skal man være mest glad for Politiets Efterretningstjeneste, der med en storstilet aktion onsdag anholdte 20 personer, som det mistænker for at have forsøgt at skaffe sprængstoffer og våben til brug for en ikke nærmere defineret terroraktion? Eller skal man være mere bekymret over, at der stadig findes radikale grupperinger, der bor mellem alle os andre - i det her tilfælde islamister - der er klar til at bruge terror som våben? Svaret er nok, at man både skal være glad for PET og bekymret over de radikale grupperinger. PET og Politiet får med rette megen ros for at have stoppet et muligt terrorangreb. Og som operativ chef i PET Flemming Drejer siger: "Vi skal ikke lade os kue af terror. Vi skal leve vores liv normalt". Det er naturligvis rigtigt. Men det er stadig vanskeligt ikke at vågne en anelse mere bekymret op i disse dage. Det er desværre ikke den første sag om støtte til eller forsøg på at begå islamistisk terror, som vi ser her i landet. Bemærkelsesværdigt er det dog, at den har grene ud til adskillige politikredse, og at de radikaliserede miljøer derfor ikke "kun" er et storbyfænomen. Lige så afskyelig terroren er, lige så komplekst er det at bekæmpe den, fordi den begås af fanatikere, der ganske enkelt er uden for pædagogisk rækkevidde. Gerningsmændene ønsker ofte bare at se de vestlige frihedsværdier gå op i en sky af røg fra et bombebælte. Modsvaret bliver ofte fakkeloptog og fællessang, som ingen terrorister eller fanatikere frygter - eller måske endnu værre; flere muligheder for at politiet kan overvåge os alle sammen. Senest er debatten om at brugen af kameraer med ansigtsgenkendelse dukket op, som politiet ønsker blandt andet med baggrund i terrortruslen. Ønsket er sådan set forståeligt. Og hvem vil ikke gerne forhindre terror? Men hver gang vi skærper myndighedernes mulighed for at overvåge ikke bare potentielle terrorister men os alle sammen, får vi også alle indskrænket lidt af vores frihed i forsøget på at bevare den. Terror skal naturligvis bekæmpes. Men midlerne vil altid blive valg mellem to eller flere onder.

112

Bilen endte med bunden i vejret

Annonce