Annonce
Struer

Weekenden bød på både forår og kunst

Hans Clausen, som har en vis tilknytning til Thyholm, deltager i udstillingen med nogle af sine portrætter af mennesker, han har mødt. Foto: Mississippi

Foråret og kunsten kom til Thyholm i weekenden, hvor der var fernisering på Mississippis nye udstilling.

Annonce

Hvidbjerg: Der var fernisering på Mississippis forårsudstilling i weekenden.

Efter en veloverstået påskeudstilling med rekordbesøg kunne arrangørerne i lørdags melde klar med næste udstilling, nemlig forårsudstillingen, som blandt andet omfatter en stor skulpturel udstilling af værker af Jeppe Flummer, Århus.

- Der var omkring 30 besøgende til ferniseringen, fortæller Bruno Nordensgaard, som er formand for den selvejende institution Thyholm i Bevægelse, der står for kulturhuset Mississippi i Østergade i Hvidbjerg.

Han glæder sig over, at det også var lykkedes at få flere af de besøgende kunstnere med på udstillingens første dag.

- Mange af vores kunstnere kommer langvejs fra. Det er altid dejligt, når nogle af dem møder op. Det giver sådan et pust udefra, siger Bruno Nordensgaard.

Mange af vores kunstnere kommer langvejs fra. Det er altid dejligt, når nogle af dem møder op. Det giver sådan et pust udefra.

Bruno Nordensgaard, formand, Thyholm i Bevægelse.
Kunstneren Jeppe Flummer bidrager med en stor udstilling af skulpturer. Foto: Mississippi
Annonce

Feriedreng i Oddesund

Ud over Jeppe Flummers skulpturer kan man se værker af de fire billedkunstnere Vibeke Jensen, Eugenia Olesen, Hans Clausen og Myrna Wøhlk Vilbæk, der hver har deres indgang til kunstens verden.

Hans Clausen har en fortid på Thyholm, da han først i 60'erne var sydslesvisk feriedreng i Oddesund som 12-årig. Han grundlagde eget atelier i Skørring gl. Skole på Djursland i 1980.

Hans Clausen søger at virkeliggøre et maleri, der, uafhængigt af tidernes skiftende genrer, smag og motiver, bevarer sin egen klarhed og styrke. På denne udstilling har Hans Clausen valgt at udstille ene portrætmalerier af personer, som han har mødt.

Vibeke Jensen kommer fra Holbæk og arbejder med rum som gennemgående motiv. Det kan være hendes egne sindsstemninger, hun maler ud i billedet, eller det kan være stemningen i et rum, der bærer præg af, at mennesker har brugt og levet i det.

Annonce

Abstrakt og masser af farver

Eugenia Olesen bor i Ringkøbing, men stammer fra Ukraine, og har gået på kunstakademi i Kiev. Moderne abstrakt kunst har ingen grænser, og det giver hende mulighed for at skabe surrealistiske og visuelle objekter, som ikke eksisterer i den virkelige verden.

Myrna Wøhlk Wilbæk er kolorist og opererer i et broget og omskifteligt univers af udtryk - altid med et vågent øje for den kraft, farven besidder, når den tilføres lærred eller papir, fortæller arrangørerne i en pressemeddelelse.

Udstillingen kører frem til søndag 7. maj. I hele udstillingsperioden er der åben fredag, lørdag og søndag, samt helligdage kl. 13.30-17.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Annonce