Annonce
Struer

Weekenden bød på både forår og kunst

Hans Clausen, som har en vis tilknytning til Thyholm, deltager i udstillingen med nogle af sine portrætter af mennesker, han har mødt. Foto: Mississippi

Foråret og kunsten kom til Thyholm i weekenden, hvor der var fernisering på Mississippis nye udstilling.

Hvidbjerg: Der var fernisering på Mississippis forårsudstilling i weekenden.

Efter en veloverstået påskeudstilling med rekordbesøg kunne arrangørerne i lørdags melde klar med næste udstilling, nemlig forårsudstillingen, som blandt andet omfatter en stor skulpturel udstilling af værker af Jeppe Flummer, Århus.

- Der var omkring 30 besøgende til ferniseringen, fortæller Bruno Nordensgaard, som er formand for den selvejende institution Thyholm i Bevægelse, der står for kulturhuset Mississippi i Østergade i Hvidbjerg.

Han glæder sig over, at det også var lykkedes at få flere af de besøgende kunstnere med på udstillingens første dag.

- Mange af vores kunstnere kommer langvejs fra. Det er altid dejligt, når nogle af dem møder op. Det giver sådan et pust udefra, siger Bruno Nordensgaard.

Annonce

Mange af vores kunstnere kommer langvejs fra. Det er altid dejligt, når nogle af dem møder op. Det giver sådan et pust udefra.

Bruno Nordensgaard, formand, Thyholm i Bevægelse.
Kunstneren Jeppe Flummer bidrager med en stor udstilling af skulpturer. Foto: Mississippi

Feriedreng i Oddesund

Ud over Jeppe Flummers skulpturer kan man se værker af de fire billedkunstnere Vibeke Jensen, Eugenia Olesen, Hans Clausen og Myrna Wøhlk Vilbæk, der hver har deres indgang til kunstens verden.

Hans Clausen har en fortid på Thyholm, da han først i 60'erne var sydslesvisk feriedreng i Oddesund som 12-årig. Han grundlagde eget atelier i Skørring gl. Skole på Djursland i 1980.

Hans Clausen søger at virkeliggøre et maleri, der, uafhængigt af tidernes skiftende genrer, smag og motiver, bevarer sin egen klarhed og styrke. På denne udstilling har Hans Clausen valgt at udstille ene portrætmalerier af personer, som han har mødt.

Vibeke Jensen kommer fra Holbæk og arbejder med rum som gennemgående motiv. Det kan være hendes egne sindsstemninger, hun maler ud i billedet, eller det kan være stemningen i et rum, der bærer præg af, at mennesker har brugt og levet i det.

Abstrakt og masser af farver

Eugenia Olesen bor i Ringkøbing, men stammer fra Ukraine, og har gået på kunstakademi i Kiev. Moderne abstrakt kunst har ingen grænser, og det giver hende mulighed for at skabe surrealistiske og visuelle objekter, som ikke eksisterer i den virkelige verden.

Myrna Wøhlk Wilbæk er kolorist og opererer i et broget og omskifteligt univers af udtryk - altid med et vågent øje for den kraft, farven besidder, når den tilføres lærred eller papir, fortæller arrangørerne i en pressemeddelelse.

Udstillingen kører frem til søndag 7. maj. I hele udstillingsperioden er der åben fredag, lørdag og søndag, samt helligdage kl. 13.30-17.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Verdensmesterskabet får ikke lov at smuldre i Struer

Hvis bokseren Dina Thorslund skal miste sit verdensmesterskabsbælte, så lad os håbe, at det kommer til at ske i bokseringen mod en dygtigere modstander, og ikke fordi økonomi og teknikaliteter spænder ben for hende. Da hun for nylig brød med sin hidtidige promotor, det tyske Team Sauerland, stod hun alene tilbage med opgaven at arrangere og finansiere en mesterskabskamp. Det er en stor opgave, som rækker et godt stykke ud over de færdigheder, man slider sig til i et træningslokale, og derfor har bokseren brug for hjælp. Verdensmestre i individuelle publikumssportsgrene findes der ikke mange af i Danmark. Derfor er det en præstation, som har skabt opmærksomhed. Og Struer Kommune har været både dygtig og flittig til at udnytte den potentielle profilering, der ligger i at have en verdensmester i byen. Derfor har kommunen naturligvis også en interesse i, at det fortsat er tilfældet. Og netop derfor ser kommunen også velvilligt på mulighed for et samarbejde - eller en støtte. Detaljerne er endnu ikke klare, men borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) giver i dagens avis udtryk for, at der skal findes en løsning. Nok så vigtigt er det signal, som erhvervsmanden Peter K. Kristensen sender i et læserbrev i dagens avis. Han opfordrer til at støtte projektet og melder sig samtidig klar til selv at gøre det. Det er vigtigt, at dem, der har mulighed for at ændre noget, ikke bare støtter økonomisk med et sponsorat, men også råber lidt og op fortæller om, hvor vigtigt det er at have noget at være fælles om og stolte over. En opbakning som den, erhvervsmandens sender i sit læserbrev, er derfor uendeligt meget værd. Det er uholdbart, hvis bokser og træner selv skal stå for det administrative. Det kan måske lykkes en enkelt gang, men hvis Dina Thorslund skal have mulighed for at koncentrere sig om sporten, må hun finde en ny promotor. Og den opgave er langt nemmere, hvis hun kan demonstrere solid opbakning i baglandet. For selvfølgelig skal verdensmesterskabet forsvares. Og selvfølgelig skal det foregå i Struer denne gang.

Annonce