Annonce
Kultur

Weekend med 31 timers indendørs fodbold

Arrangørerne kunne konstatere et fald i antallet af pigehold ved årets LGF Cup. Nu ser de på, hvad der skal til for at få flere piger med ved næste års turnering. Foto: Morten Stricker
Pigeholdene var i undertal ved årets LGF Cup i indendørs fodbold. Arrangører ser nærmere på, hvad man kan gøre for at lokke pigerne med igen

Lemvig: 31 timers indendørs fodbold fordelt over tre dage.

Det stod på menuen i weekenden, da Lemvig GF afholdt den traditionsrige LGF Cup. Og det var et stævne, der gik stort set uden problemer, siger Steen Madsen fra turneringsledelsen.

- Alle hold dukkede op, der var mange spændende og gode kampe, og vi slap for uheld. Kun en enkelt gang måtte vi finde medicintasken frem, og det var på grund af en vabel på hælen hos én af arrangørerne, siger han med et smil på læben.

124 ungdomshold og 16 seniorhold dukkede op til turneringen og dystede om hæder og ære i Lemvig Idræts- og Kulturcenter, der dannede rammen for de fleste af kampe ved stævnet. Arrangørerne kunne også glæde sig over, at der var mange tilskuere i hallen, og havde man ikke mulighed for selv at være til stede, blev finalekampene livestreamet via Facebook.

Ved årets turnering kunne arrangørerne konstatere, at der var en del færre pigehold med i forhold til tidligere. Steen Madsen talte med flere deltagere for at høre, hvad årsagen til faldet blandt pigeholdene er.

- Vi kunne konstatere, at flere turneringer også har oplevet et fald i antallet af pigehold, men nogle har holdt stand. Vi har talt med flere for at høre, hvad årsagen kan være, og hvad vi kan gøre for at få flere pigehold med næste år, siger Steen Madsen.

For første gang var der i år 16 seniorhold med i turneringen. Det var en ide, turneringsledelsen fik i forbindelse med forberedelsen af turneringen, og der blev taget godt imod fornyelsen. Blandt seniorerne fandt man kreative holdnavne som Stay In School Bobo, De Særligt Sensitive og FC Schuffi, og de dystede det meste af lørdag aften.

Steen Madsen regner med, at der også næste år er seniorhold med, og man overvejer også at udvide med en række for dameseniorer.

Allerede senere på ugen evaluerer turneringsledelsen årets arrangement, og her vil man se på, om der skal laves justeringer i turneringen.

Annonce
140 hold dystede om hæder og ære ved indendørsturneringen, der blev afviklet over tre dage. Foto: Morten Stricker
Når der bliver kæmpet hårdt inde på banen, er godt med en forfriskning i en lille pause. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Verdensmesterskabet får ikke lov at smuldre i Struer

Hvis bokseren Dina Thorslund skal miste sit verdensmesterskabsbælte, så lad os håbe, at det kommer til at ske i bokseringen mod en dygtigere modstander, og ikke fordi økonomi og teknikaliteter spænder ben for hende. Da hun for nylig brød med sin hidtidige promotor, det tyske Team Sauerland, stod hun alene tilbage med opgaven at arrangere og finansiere en mesterskabskamp. Det er en stor opgave, som rækker et godt stykke ud over de færdigheder, man slider sig til i et træningslokale, og derfor har bokseren brug for hjælp. Verdensmestre i individuelle publikumssportsgrene findes der ikke mange af i Danmark. Derfor er det en præstation, som har skabt opmærksomhed. Og Struer Kommune har været både dygtig og flittig til at udnytte den potentielle profilering, der ligger i at have en verdensmester i byen. Derfor har kommunen naturligvis også en interesse i, at det fortsat er tilfældet. Og netop derfor ser kommunen også velvilligt på mulighed for et samarbejde - eller en støtte. Detaljerne er endnu ikke klare, men borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) giver i dagens avis udtryk for, at der skal findes en løsning. Nok så vigtigt er det signal, som erhvervsmanden Peter K. Kristensen sender i et læserbrev i dagens avis. Han opfordrer til at støtte projektet og melder sig samtidig klar til selv at gøre det. Det er vigtigt, at dem, der har mulighed for at ændre noget, ikke bare støtter økonomisk med et sponsorat, men også råber lidt og op fortæller om, hvor vigtigt det er at have noget at være fælles om og stolte over. En opbakning som den, erhvervsmandens sender i sit læserbrev, er derfor uendeligt meget værd. Det er uholdbart, hvis bokser og træner selv skal stå for det administrative. Det kan måske lykkes en enkelt gang, men hvis Dina Thorslund skal have mulighed for at koncentrere sig om sporten, må hun finde en ny promotor. Og den opgave er langt nemmere, hvis hun kan demonstrere solid opbakning i baglandet. For selvfølgelig skal verdensmesterskabet forsvares. Og selvfølgelig skal det foregå i Struer denne gang.

Annonce