Struer

Chok for stamkunderne: Flüggers maskot, den charmerende franske bulldog, Walter, er død

Peter Olesen fra Flügger i Struer har stadigvæk slet ikke vænnet sig til det tomrum, der opstod i butikken, da han sammen med hele sin nærmeste familie måtte køre til dyrlægen og få Walter aflivet forrige fredag. Arkivfoto: Søren Palmelund
Stamkunderne hos Flügger i Struer bemærker det med det samme: Butikken virker underlig tom, når de ikke længe bliver mødt af det lille, glade energibundt af en fransk bulldog, som har været butikkens utrættelige maskot siden 2010

Struer: En af stamkunderne hos Flügger i Struer undrede sig forleden over, at han ikke blev mødt af det sædvanlige bjæf og en usædvanlig glad, lille fransk bulldog, da han kom ind i butikken.

- Er Walter død? spurgte han og blev både mundlam og chokeret, da ejeren af butikken, Peter Olesen, måtte bekræfte, at Walter var aflivet, død og borte.

- Han kunne slet ikke finde ud af, hvad han skulle sige, og jeg havde også selv svært ved at snakke om det, fortæller Peter Olesen.

Men der var heldigvis slet ikke tvivl om, at det var det rigtige at gøre, da Peter Olesen og hele hans nærmeste familie besluttede at køre til dyrlægen og tage afsked med hele byens Walter: Flügger-butikkens utrættelige maskot og nok den bedste sælger Peter Olesen kunne ønske sig at få ansat i butikken.

- Vi har haft mange kunder, som ind i butikken bare for at hilse på Walter, når de alligevel kom forbi, og nogle gange købte de jo så også noget, fortæller han.

Vi har slet ikke vænnet os til, at han ikke længere er der. Vi har jo haft ham omkring os, lige siden vi fik ham som en 16 uger gammel hvalp i 2010.

Peter Olesen, Flügger, Struer

Sammenfald i ryggen

Butikken var da også et besøg værd, hvis man bare har det mindste hjerte for hunde med både charme og energi som den lille Walter.

Var der en ballon i nærheden kunne han holde den i luften i timevis, og med Walters død er der rystende stille for både Peter Olesen og hans kone, Pia.

- Ja, det er hårdt for hele familien, konstaterer Peter Olesen og fortæller at deres voksne datter kom hjem fra Aarhus, da det skulle ske. Da beslutningen blev truffet forrige torsdag.

- Det er en fjorten dages tid siden, vi kunne se, at Walter fik ondt i ryggen. Vi var ved dyrlægen for at få ham røngtenfotograferet om tirsdagen. Det viste sig, at han havde to diskusprolaps, og det ene sad et rigtig træls sted, så det var svært at gøre noget ved det. Vi ville gerne have forsøgt med en laserbehandling, hvis det ville give mening. Men da han faldt helt sammen i bagpartiet, så han slet ikke kunne gå om torsdagen, vidste vi, at det var slut. Da han lå derhjemme i sofaen kunne vi også se på hans øjne, at det her ville han bare ikke længere. Så vi kørte til dyrlægen med ham fredag morgen klokken ni, fortæller Peter Olesen.

Siden 2010

Walter blev ni år.

- Det svarer fint til det, vi fik at vide, da vi fik ham. Vi fik at vide, at en fransk bulldog normalt bliver et sted mellem otte og ti år gamle. Nogle bliver 12 år, andre lidt mindre. Så vi rammer gennemsnittet, fortæller han, uden at tomrummet af den grund bliver mindre.

- Vi har slet ikke vænnet os til, at han ikke længere er der. Vi har jo haft ham omkring os, lige siden vi fik ham som en 16 uger gammel hvalp i 2010, fortæller Peter Olesen.

Han vil derfor heller ikke ind på, om der kommer en ny Walter i butikken.

- Så langt er vi slet ikke nået, konstaterer han.

Walter var utrættelig, når der kom en ballon i luften. Arkivfoto: Allan Damgaard
0/0
Annonce
Struer For abonnenter

Der stod danger på GPS'en: - Der var en reel risiko for at blive slået ihjel, hvis man røg ud over

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Ulfborg/Vemb

Medlemmerne flygtede efter sag om grusvej: Nu ser det lysere ud for MC-klubben

Fodbold For abonnenter

Sådan skal HB forlænge det forrygende forår

112

Brød ind i friluftsbadet og stak af med pengene

Struer

Klar til første spadestik til kunstgræsbane

Holstebro

Brugs udsat for røveri: Blev truet med 'pistol'

Holstebro For abonnenter

Kæmpevarehus har nye store byggeplaner i Holstebro

112

Vej kortvarigt lukket efter færdselsuheld

Annonce