Struer

VUC kæmper for at bevare to afdelinger i Nordvestjylland

- Min mavefornemmelse siger mig, at vi ikke kommmer til at lukke i Struer. Det bliver hårdt, og jeg er rigtig spændt på at se, hvor mange kursister, vi får til august, og om det ender med, at regeringen fjerner omprioriteringsbidraget, siger VUC-forstander Gert Sander Jensen. Arkivfoto
VUC-centret i Holstebro er ikke lukningstruet, men Struer-afdelingen er udfordret.

Nordvestjylland: Færre kursister som følge af den høje beskæftigelse, finanslovs-besparelser og den nye FGU-uddannelse udfordrer landets VUC-centre.

I Nordvestjylland er der i dag to undervisningssteder, der på et år har cirka 1200 kursister i kortere eller længere forløb - svarende til 380 årskursister. Holstebro-afdelingen er ikke lukningstruet, men det er Struer-afdelingen.

- Der er for få kursister i Struer. Økonomisk giver det underskud i år, og det vil det også gøre næste år. Men hvis vi økonomisk kan få det til at løbe rundt samlet set, så betyder det ikke noget, at én afdeling giver underskud, siger forstander Gert Sander Jensen, er først til august ved, hvor mange kursister han får i de tre byer.

- Min mavefornemmelse siger mig, at vi ikke lukker i Struer. Bestyrelsen vil gøre alt for at bevare afdelingen, men det bliver hårdt. Vi har to-tre år, hvor vi bliver nødt til at kæmpe os igennem, erkender forstanderen.

Struer rammes ekstra hårdt, fordi der er flere yngre kursister under 25 år her end i Holstebro - og dermed overgår halvdelen af Struer-kursisterne til den nye FGU-uddannelse.

For de kortuddannede i Struer og på Thyholm, der har brug for et danskkursus eller anden almen voksenuddannelse, vil en lukning være en katastrofe, mener Gert Sander Jensen.

- Erfaringen er, at afstand betyder rigtig meget. Skal man køre langt, kan det afholde nogen fra at uddanne sig, siger forstanderen.

VUC Holstebro-Lemvig-Struer har mistet 13 millioner kroner i forhold til sidste år, hvilket svarer til en fjerdedel af budgettet. Seks en halv millioner kroner skyldes det udskældte omprioriteringsbidrag, den anden halvdel færre kursister. Indtil videre har centret klaret sig ved at spare på rengøring, sekretærhjælp, vejledning og ved ikke genbesætte stillinger i forbindelse med naturlig afgang.

- Vi har også den mulighed at sælge bygningerne i Struer og bo til leje. Men det håber jeg ikke, at der bliver nødvendigt, for vi har en perfekt beliggenhed ved banegården, siger forstander Gert Sander Jensen.

På landsplan lukker VUC i otte provinsbyer til sommer. Derudover er 13 undervisnigsteder andre steder i landet lukningsstruede. Det er endnu ikke afgjort, hvor de nye FGU-uddannelser placeres fysisk, men det ligger fast, at der kommer afdelinger i alle tre nordvestjyske kommuner.

0/0
Annonce
Struer For abonnenter

Han glæder sig til at udvikle Struer Energi Park

Struer

Struer-borgmester om tilbagegang: Vi er i fuld gang med at kigge på det

Erhverv

Åbner kontor i Struer: Dorte vil hjælpe små og mellemstore virksomheder

Struer

Anders og Solveigs have har hele paletten

Erhverv For abonnenter

4 gode tips, hvis man ønsker at tabe sig

Byens Bedste

Se lørdagens store show: De blev kåret som Byens Bedste

Struer

En spejdergruppe har plads til alle

Erhverv For abonnenter

Ausumgaard omlægger til økologisk planteavl

Struer For abonnenter

Bogtrykkergårdens ejer syv år efter konkursen: En lettelse at få solgt

Annonce