Holstebro

VUC giver noget at tygge på – helt bogstaveligt

Frederik Horslund Bom, Mathias Bøgelund og Benjamin Frøkjær Pedersen samlet til morgenmad i kantinen på VUC i Holstebro. For Frederik og Benjamin er det en helt fast rutine, som de sætter stor pris på, mens Mathias sommetider drages mere af snooze-knappen end af morgenmad. Foto: PR
Morgenmad betegnes som dagens vigtigste måltid – og den gratis morgenmad på VUC giver en god og solid start på skoledagen.

Holstebro: Hver morgen mandag til fredag kl. 7.35-8 samles en kursister i kantinen på VUC om et rullebord med mælk, cornflakes, havregryn, sukker, kaffe og the - det er nemlig tid til morgenmad på VUC.

Alle kursister kan gratis spise morgenmad hver dag - og 2 af de kursister, der benytter sig af tilbuddet, er Benjamin Frøkjær Pedersen og Frederik Horslund Bom.

De spiser morgenmad sammen alle dage på nær torsdag, hvor de ikke har timer. Menuen er lige så fast som traditionen.

De mener begge, at det er værd at stå lidt før op for at få denne gode start på dagen. Og fik de ikke morgenmad på skolen, var det faktisk langt fra sikkert, at de ville få spist overhovedet.

Uddannelsen kalder

Frederik Horslund Bom trængte til oplevelser og havde ikke længere lyst til at være butiksansat, som han ellers var udlært til. Han backpackere i Australien og rejste bagefter til Dublin, hvor han arbejdede i to år. Her uddannede han sig til personlig træner, og så lå drømmen om at blive fysioterapeut lige for.

Derfor har han gennem de seneste små 2 år tygget sig i gennem en HF, så han kan blive klar til at begynde på fysioterapeutuddannelsen til august/september.

Benjamin, der er uddannet bager, skal også finde andre morgenrutiner efter sommerferien. Her begynder han på Erhvervsakademiet, hvor han skal læse finansøkonom med det mål at blive ejendomsmægler.

- Da jeg startede på min HF, troede jeg, jeg ville læse psykologi - men det kræver godt nok meget arbejde og mange år på SU, siger Benjamin, der supplerer SU´en med et fritidsjob som bager.

Slut med morgenmaden

Til juni er det altså slut med at spise morgenmad sammen med vennerne.

Og det gør lidt ondt.

- Vi kommer helt klart til at savne at spise morgenmad sammen, når vi er færdige til sommer, siger Benjamin.

0/0
Annonce
Holstebro

Miraklet udeblev: Cecilie tabte kampen

Holstebro

Efter kun fire dage: Vestjysk Stram Kurs-kandidat er fyret

Holstebro

To politikere fik røg af et par vestjyske kokke

Holstebro For abonnenter

Det er ikke flovt at sige man har brug for hjælp til eksamensangst

Holstebro

De pynter ikke, de har tvivlsom effekt, og de er lavet af miljøskadelig plastik - Lars Stampe har ny idé til valgplakater

Holstebro For abonnenter

Til minde om en mand, hvis kælenavn sagde alt: "Tivoli Hans"

Holstebro

Ligger i strid med kommunen: Vi er både magtesløse og helt til grin

Holstebro

Ikke flere heste med feber: Nu lysner det for rideklubben

Annonce