Annonce
Mindeord

Vores stjernestunder med Alma er forbi

Mindeord over Alma Lyng, skrevet af tidligere kolleger i Thyborøn Børnehave: Marianne Stausholm, Lissi Byskov, Hanne Kyndesgaard, Conny Jensen, Iris Winkel, Thora Thomsen, Marianne Quist Kaalund og Kirsten Andersen.

Vi har mistet vor gode ven og kollega.

Alma Ruby Lyng døde på en solrig oktobersøndag, - alt for tidligt og efter kort tids sygdom. Hendes pludselige bortgang har ramt os, og der vil blive en stor tom plads iblandt os.

Vi har kendt Alma som vores leder og gode kollega fra 1980 og til 1990 i Thyborøn Børnehave og har holdt forbindelsen ved lige som gode venner og mødtes med jævne mellemrum, - lige som vi tog på storbyferier og havde mange morsomme og fælles oplevelser sammen.

Alma var glad for livet, - med sin ligefremme tilgang til andre mennesker, har Alma sat sig spor både arbejdsmæssigt, og som det privatmenneske hun også var. Alma formåede den svære balancekunst at være sig selv i alle livets forhold med sine meningers mod, - og samtidig give plads for andre. Almas ordentlighed og nærvær i stort og småt er kommet mange, - både store og små til gode, - Alma forstod, at det største ser man kun i det små.

Alma er her ikke mere, - vores stjernestunder sammen med Alma er forbi, - vi skal ikke længere nyde samværet med hende i vores kreds og høre hendes sjove og ofte meget direkte kommentarer og hendes interesserede følgen med i alles ve og vel.

Vi kommer til at savne dig Alma, - men hvor er vi taknemmelige for at vi har kendt dig.

Æret være Almas minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

Annonce