Annonce
Struer

Vores procedure fejlede intet, men i ét tilfælde blev de desværre ikke overholdt

- Jeg vil gerne understrege, at det er en intern revision, der opdager uregelmæssighederne, som efterfølgende fører til en politianmeldelse, siger Jakob Bisgaard. Foto: Johan Gadegaard
- Vi har haft vores revisionsfirma til at se på, om der er andre sager. Det er der ikke, siger konstitueret kommunaldirektør i Struer, Jakob Bisgaard.

Struer: Der ligger ikke flere sager og venter på at blive afsløret, efter det fredag kom frem, at Struer Kommune har anmeldt tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark for misbrug af kommunens kreditkort.

Det siger konstitueret kommunaldirektør Jakob Bisgaard.

- Jeg vil gerne understrege, at det er en intern revision, der opdager uregelmæssighederne, som efterfølgende fører til en politianmeldelse, siger Jakob Bisgaard.

Siden har kommunen fået sit revisionsfirma til at gennemgå alle de øvrige personer, der i forbindelse med deres arbejde har et kommunalt kreditkort.

- Alt er om så det skal være. Vi har samtidig fået bekræftet, at vores procedure omkring kreditkortene sådan set var, som de skulle være. De fejlede intet. Men i et enkelt tilfælde blev de desværre ikke overholdt, siger Jakob Bisgaard.

Har sagen givet anledning til opstramninger af reglerne ?

- Ja. Der er nogle ting, som er blevet indskærpet, og der er nogle steder, hvor der også er blevet strammet op på reglerne. Det er naturligt, når vi har en sådan sag, at vi kigger på tingene igen, siger Jakob Bisgaard.

Annonce

Ingen sager

Den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark er sigtet for uberettiget at have brugt mere end 123.000 kroner på sit kommunale Mastercard. Heraf er der kontanthævninger for godt 82.000 kroner.

De uretmæssige hævninger begyndte allerede i april 2017 – men de bliver først opdaget i sommeren 2019. Hvordan kan der gå så lang tid, før det bliver opdaget?

- Som sagt, så er der i ét tilfælde en intern procedure, der ikke er blevet overholdt. Ellers kan jeg ikke kommentere på det, siger Bisgaard.

I Holstebro Kommune, hvor Gammelmark var ansat som børn- og ungedirektør, inden han i januar 2017 blev kommunaldirektør i nabokommunen, afviser man umiddelbart, at der har været problemer.

- Han har ikke haft et kommunalt kreditkort, mens han var ved os, siger økonomidirektør og vicekommunaldirektør Claus Brandt.

- Og vi har ingen indikationer på, at der skulle have været uregelmæssigheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lyden af image-tab

Mens Struer Kommune forsøger at markedsføre sig som Lydens By, er det lige nu lyden af den ene dårlige historie efter den anden, som rammer byen og ikke mindst dens borgere. I januar var det den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark, der kom i søgelyset, da det kom frem, at han havde brugt det kommunalt udleverede kreditkort til utal af privathævninger. Op til sidste weekend blev havnechefen så fritaget for tjeneste, da kommunen havde ”mistanke om uretmæssigheder i ansættelsen", som formuleringen lød. Og tirsdag var den gal igen, igen. Nu kom det frem, at flere chefer i kommunen havde brugt deres kommunale kreditkortet til formål, det er mere end vanskeligt at se det kommunale formål med. Hvorfor skal skatteyderne eksempelvis betale for et barbesøg i Vejle? Ret skal være ret, det er ude i småtingsafdelingen, at der er fundet uregelmæssigheder for i den seneste sag, der er kommet i kølvandet på Gammelmark-sagen. Men den er sammen med de andre sager med til at tegne et billede af, at der ikke har været ret meget styr på bilagene i kommunens top. Tidligere borgmester Mads Jakobsen (V) ærgrer sig forståeligt nok over sagerne:"Der sker rigtig mange gode ting i Struer, og det her kommer bare til at skygge for det, og det, synes jeg ikke, Struer fortjener”, siger han gårsdagens avis. Det har Mads Jakobsen ret i. Borgerne fortjener det hvert fald ikke. De har ikke kommunale kreditkort, og de har intet ansvar for den svigtende kontrol. Borgerne kan bare se til, mens deres kommune bliver sat i forbindelse med den ene dårlige sag efter den anden, som involverer personer, der har siddet i betroede offentlige stillinger. Retfærdigt eller ej, så koster sagerne i form af et stort overtræk på kommunens image-konto. Man må for borgerne håbe, at der ikke ligger flere skeletter og venter på at falde ud af de kommunale arkivskabe, og at en ny kommunaldirektør kan være med til at få sat en stopper for problemerne. Der er trods alt en grænse for, hvad man kan holde til at høre på og om - også i Lydens by.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce