Annonce
Struer

Vores procedure fejlede intet, men i ét tilfælde blev de desværre ikke overholdt

- Jeg vil gerne understrege, at det er en intern revision, der opdager uregelmæssighederne, som efterfølgende fører til en politianmeldelse, siger Jakob Bisgaard. Foto: Johan Gadegaard
- Vi har haft vores revisionsfirma til at se på, om der er andre sager. Det er der ikke, siger konstitueret kommunaldirektør i Struer, Jakob Bisgaard.
Annonce

Struer: Der ligger ikke flere sager og venter på at blive afsløret, efter det fredag kom frem, at Struer Kommune har anmeldt tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark for misbrug af kommunens kreditkort.

Det siger konstitueret kommunaldirektør Jakob Bisgaard.

- Jeg vil gerne understrege, at det er en intern revision, der opdager uregelmæssighederne, som efterfølgende fører til en politianmeldelse, siger Jakob Bisgaard.

Siden har kommunen fået sit revisionsfirma til at gennemgå alle de øvrige personer, der i forbindelse med deres arbejde har et kommunalt kreditkort.

- Alt er om så det skal være. Vi har samtidig fået bekræftet, at vores procedure omkring kreditkortene sådan set var, som de skulle være. De fejlede intet. Men i et enkelt tilfælde blev de desværre ikke overholdt, siger Jakob Bisgaard.

Har sagen givet anledning til opstramninger af reglerne ?

- Ja. Der er nogle ting, som er blevet indskærpet, og der er nogle steder, hvor der også er blevet strammet op på reglerne. Det er naturligt, når vi har en sådan sag, at vi kigger på tingene igen, siger Jakob Bisgaard.

Annonce

Ingen sager

Den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark er sigtet for uberettiget at have brugt mere end 123.000 kroner på sit kommunale Mastercard. Heraf er der kontanthævninger for godt 82.000 kroner.

De uretmæssige hævninger begyndte allerede i april 2017 – men de bliver først opdaget i sommeren 2019. Hvordan kan der gå så lang tid, før det bliver opdaget?

- Som sagt, så er der i ét tilfælde en intern procedure, der ikke er blevet overholdt. Ellers kan jeg ikke kommentere på det, siger Bisgaard.

I Holstebro Kommune, hvor Gammelmark var ansat som børn- og ungedirektør, inden han i januar 2017 blev kommunaldirektør i nabokommunen, afviser man umiddelbart, at der har været problemer.

- Han har ikke haft et kommunalt kreditkort, mens han var ved os, siger økonomidirektør og vicekommunaldirektør Claus Brandt.

- Og vi har ingen indikationer på, at der skulle have været uregelmæssigheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce