Annonce
112

44-årig mand voldtog sin datters veninde i en campingvogn

Genrefoto: Morten Stricker
44-årig mand dømt for voldtægt af 15-årig pige på Hogager Marked. Offeret var veninde med den dømtes datter.

Holstebro: To år og ni måneders fængsel.

Sådan lød straffen til en 44-årig mand fra Herrup, der ved retten i Holstebro fredag eftermiddag blev fundet skyldig i fuldbyrdet voldtægt af en 15-årig pige.

Voldtægten fandt sted på Hogager Marked mellem den 3. og 4. august, hvor den 44-årige delte campingvogn med sin datter og hendes 15-årige veninde.

De sov alle tre i samme seng, og det er her, at voldtægten finder sted.

Den 44-årige nægtede at have voldtaget datterens 15-årige veninde. Men han kan ikke huske, hvad der skete lige omkring gerningstidspunktet.

Selv forklarede han det med, at han var i en dyb søvn - ikke mindst grundet det store alkoholindtag.

- Jeg kan virkelig ikke huske noget, forklarede manden.

Anklager Pia Koudahl kaldte det for grov sag, og krævede ikke under tre års fængsel til den 44-årige.

- Den tiltalte var på det tidspunkt at betragte som omsorgsperson for den 15-årige pige, der kun kunne kom med på markedet, hvis hun overnattede sammen med den tiltalte og dennes datter, lød det fra anklageren.

Ud over fængselsstraffen skal den 44-årige også betale den 15-årige pige en erstatning på 100.000 kroner. Den 44-årige ankede på stedet dommen til frifindelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Danmark For abonnenter

Hun blev mishandlet og indespærret: - Jeg ville stikke af, men jeg kunne ikke

Annonce