Annonce
112

44-årig mand voldtog sin datters veninde i en campingvogn

Genrefoto: Morten Stricker
44-årig mand dømt for voldtægt af 15-årig pige på Hogager Marked. Offeret var veninde med den dømtes datter.

Holstebro: To år og ni måneders fængsel.

Sådan lød straffen til en 44-årig mand fra Herrup, der ved retten i Holstebro fredag eftermiddag blev fundet skyldig i fuldbyrdet voldtægt af en 15-årig pige.

Voldtægten fandt sted på Hogager Marked mellem den 3. og 4. august, hvor den 44-årige delte campingvogn med sin datter og hendes 15-årige veninde.

De sov alle tre i samme seng, og det er her, at voldtægten finder sted.

Den 44-årige nægtede at have voldtaget datterens 15-årige veninde. Men han kan ikke huske, hvad der skete lige omkring gerningstidspunktet.

Selv forklarede han det med, at han var i en dyb søvn - ikke mindst grundet det store alkoholindtag.

- Jeg kan virkelig ikke huske noget, forklarede manden.

Anklager Pia Koudahl kaldte det for grov sag, og krævede ikke under tre års fængsel til den 44-årige.

- Den tiltalte var på det tidspunkt at betragte som omsorgsperson for den 15-årige pige, der kun kunne kom med på markedet, hvis hun overnattede sammen med den tiltalte og dennes datter, lød det fra anklageren.

Ud over fængselsstraffen skal den 44-årige også betale den 15-årige pige en erstatning på 100.000 kroner. Den 44-årige ankede på stedet dommen til frifindelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Uden købere ingen bagmænd

Om det er ny taktik eller bare en tilfældighed, skal være usagt. Men da lokalpolitiet i Holstebro tirsdag fortalte, at det sigtede 31 personer for at have købt euforiserede stoffer hos en lokal hashpusher, kom det kort efter, at politiet begyndte at præsentere 275 borgere i Skive-området for sigtelser for at have købt kokain hos det, der er blevet døbt Porsche-banden. I begge sager er det data fra narkohandlernes telefoner, der har ført frem til de mange købere af narkotika. Sagen fra Skive er naturligvis markant større end den i Holstebro. Men det ændrer sådan set ikke på, at det er en helt igennem fornuftig taktik også at gå synligt og målrettet efter køberne af narko. Selvfølgelig er bagmændene interessante og skal stoppes. Men uden købere var der ingen bagmænd. Uden købere var der ikke et marked for bander og lignende til at tjene styrtende summer på at forsyne unge og gamle med hash, kokain og andre euforiserende stoffer, der plager mange byer og som ødelægger alt for mange liv. Der er simpelthen ingen grund til at frede nogen i den sammenhæng. At det ikke er vanskeligt at skaffe de euforiserende stoffer, vidner de to sager tydeligt om. Stofferne er bare en sms væk. At de benyttes af mange, behøver man blot at slå op i avisen for at sande. I sidste uge blev en blot 16-årig dreng fra Holstebro sigtet for at sælge kokain og onsdag blev fire personer alene i Holstebro anholdt og sigtet for at køre bil under påvirkning af euforiserende stoffer. Narkopåvirkede bilister har for længst overhalet spritbilisterne i statistikkerne - og det er ikke kun unge mænd, der bliver standset med narko i blodet. Det er folk i næsten alle aldersgrupper. Det er ganske alvorligt, og forhåbentligt er de seneste to store aktioner fra Midt- og Vestjyllands Politi med til at sende et klart signal om, at det bestemt ikke er risikofrit at eksperimentere med stoffer, og det kan give både bøder og pletter på straffeattesten. Samtidig må man håbe, at de to aktioner også har givet anledning til en snak om mange spiseborde om brugen af stoffer.

Annonce