Annonce
Holstebro

Efter dom for voldtægt og bortførelse af ni-årig begynder ankesagen nu i Landsretten

Her mandag og tirsdag 9. og 10. december behandler Vestre Landsret i Viborg ankesagen efter, at 35-årig mand i juli blev dømt for voldttægt og bortførsel af mindreårig pige fra Vinderup i 2018. Arkivfoto: Morten Stricker
Mandag og tirsdag skal Østre Landsret tage stilling til ankesag efter forvaringsdom på ubestemt tid til 35-årig mand for bortførsel og voldtægt af mindreårig.

VINDERUP: Vestre Landsret i Viborg har afsat to dage til at behandle ankesagen, efter en 35-årig mand blev idømt en forvaringsdom for voldtægt, bortførelse og trusler af en blot ni-årig pige fra Vinderup i juni 2018. Den ni-årige pige blev lokket ind i en bil i Vinderup - og derefter kørt til Mors, hvor voldtægten foregik, hvorefter hun blev sat af igen - og med alvorlige trusler hvis hun fortalte nogen om, hvad der var sket.

En forvaringsdom er en dom uden længstetid, og den betragtes som en af lovens strengeste straffe. Dommen skal ses på baggrund af, at den 35-årige tidligere er dømt for voldtægt af et barn, dømt for forsøg på samleje med 11 unge piger, besiddelse af børneporno og trusler.

Den dømte valgte straks at anke dommen i byretten, mens anklagemyndigheden kontra-ankede dommen fra byretten.

Den 35-årige blev også dømt ved byretten til at betale offeret en erstatning på 200.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Struer

Kommunaldirektør sagde op på grund af sygdom: Nu er han sigtet for kreditkortsvindel

Annonce