Annonce
Holstebro

Voldsomt tryk på teststederne: Nye linjer, flere folk og teststeder på vej

Sådan så det ud ved testcentret på Døesvej i Holstebro torsdag aften. En lang kø og en ventetid på mere end en time. Ventetiden gjorde, at nogle måtte gå forgæves, da teststedet lukkede, inden de kunne komme til. Foto: Morten Strægaard
Genåbningen har puttet såvel PCR som kviktest under pres.

Holstebro: Samfundet åbner sig på flere fronter igen, og det kan i den grad mærkes hos testcentrene.

- De seneste to dage har der været voldsomt gang i den, konkluderer Per Sabro Nielsen, der er lægefaglig direktør i Region Midtjylland.

Det gælder både for PCR-tests (podning i halsen) og kviktest (podning i næsen).

Annonce

- Med hensyn til PCR-test ligger vi i regionen på - og ofte over - omkring de 36.000 tests, vi har en aftale om at må sende til Statens Serum Institut om dagen. Nogle dage har vi været oppe på omkring 40.000, og det går også an, siger Per Sabro Nielsen.

Han noterer, at der fredag middag stadig var adskillige ledige weekend-tider langt de fleste steder i regionen.

- Og jeg kan kun opfordre til, at man løbende holder øje, for der lægges hele tiden nye tider ud. Grunden til, at de på et tidspunkt dukker op og pludselig bliver ledige, er, at vi skal reservere tider til nære kontakter, siger han.

Selvom den hedder en kviktest, har lange køer de seneste dage nærmere forvandlet den til en "sløvtest".

- Der er fuld knald på kvikteststederne. De største teststeder kan ventetiden være på en halv til en hel time, og det er på grund af genåbningen, siger Per Sabro Nielsen.

Man har de seneste dage set antallet af kviktests gå fra under 40.000 til 48.000 daglige test. Kapaciteten ligger dog på 80.000, men yderligere hjælp er på vej.

- Der arbejdes knaldhårdt på at forbedre den del. Jeg ved, at Falck forsøger at få flere testlinjer, testere og steder. Vi er særligt opmærksomme dér, hvor der er mere end 30 minutters ventetid.

- Det er hos kvikteststederne, der er mest knald på, og derfor arbejdes der også meget alvorligt på at få udbedre situationen dér, lover Per Sabro Nielsen.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Belgierne er klar med gestus mod Danmark: Verdens bedste landshold vil hylde Christian Eriksen

Annonce