Annonce
Sport

VM-kvartet skaber dansk ishockeyinvasion i Skåne

David W Cerny/Reuters
Malmö Redhawks bliver invaderet af danskere. Fire VM-spillere bringer danskerkolonien op på seks.

Ishockeylandsholdet flyver onsdag eftermiddag hjem fra VM i Slovakiet, der sluttede med et straffenederlag mod værtsnationen og en samlet 11.-plads.

Men på den anden side af sommerferien kommer en håndfuld af de danske VM-spillere til at se en hel del mere til hinanden.

De bliver nemlig klubkammerater i Malmö Redhawks, der spiller i den bedste svenske række og er gået danskeramok på transfermarkedet forud for den kommende sæson.

Matias Lassen, Jesper Jensen Aabo, Jesper Jensen og Nicolai Meyer skifter alle til den skånske klub, der i forvejen råder over backtalentet Malte Setkov og den rutinerede landsholdsforward Frederik Storm.

- Da jeg skrev under, vidste jeg godt, at der ville være danskere i klubben. Men jeg vidste ikke, at vi pludselig skulle være seks, siger Nicolai Meyer.

Han vender tilbage til klubben, hvor han spillede to sæsoner som ungdomsspiller.

- Det er en virkelig fed klub. Det bliver fedt at få lov at spille på højeste niveau i Sverige sammen med fem venner, siger Meyer, der i den forgangne sæson blev topscorer i Sveriges næstbedste række.

Centerspilleren Jesper Jensen skal forsøge at finde tilbage til det niveau, der for to år siden gjorde ham til en af ligaens farligste forwards.

Malmö Redhawks bliver hans femte svenske klub.

- Det bliver skidesjovt. At klubben har hentet så mange danskere, betyder at der er nogle ansigter, man kender rigtig godt i forvejen.

- Det er altid rart, når man kommer et nyt sted hen, at man kender nogen og også kan snakke lidt dansk i omklædningsrummet, og vi har da allerede snakket en hel del om næste sæson under VM, siger Jesper Jensen.

Mens han er ny i truppen, går landsholdsmakkeren Frederik Storm ind til sin ottende sæson i den skånske storklub, hvor han har skabt sig en fremtrædende position.

- Danske spillere er vellidte blandt fansene. Der er mange skåninger, der har et tæt forhold til Danmark, og der er også mange danskere, der kommer og kigger.

- Mange danske fans bor i Malmø, så det er helt naturligt, at der er tætte bånd, siger Frederik Storm.

Da han skiftede til Malmö Redhawks i 2012, var klubben midterhold i den næstbedste række. Siden er det kun gået fremad for både Redhawks og Storm.

De seneste to år er det blevet til en sjetteplads i svensk ishockeys toprække, SHL.

- Jeg tror, det kan række langt, og vi vil gerne vinde guld på et tidspunkt. Sportschefen har hele tiden sagt, at det er et langsigtet projekt, og det kommer til at tage tid.

- Vi arbejder stabilt og tager ingen overilede beslutninger, som man tidligere har set i klubben, hvor man brugte en masse penge og håbede det bedste.

- Det føles, som om vi kommer i længere og længere i den rigtige retning, siger Frederik Storm.

Klubben vandt senest det svenske mesterskab i 1994.

/ritzau/

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce