Annonce
Sport

VM-debutant går benhårdt efter medaljerne

Mads Viberg Larsen er udtaget til sit første VM, og det er med ambitionen om at blande sig i medaljekampen. Pressefoto
Karatekæmperen Mads Viberg Larsen har vist storform på det seneste, og det har givet ham en plads til U21 VM i Chile, hvor VM-debutanten tror på medaljechancen.
Annonce

Holstebro: Hvis man er fra Nordvestjylland, så kan man nærmest ikke sige topkarate uden at nævne familien Viberg Larsen i samme sætning.

De tre søskende Joakim, Mads og Sofie har tilsammen skrabet flere medaljer sammen end de fleste af os kan drømme om. Til at organisere de tre har de mor Lone Viberg Larsen, og det er ikke blot på hjemmefronten, men hun er også formand for klubben, Budo Sportskarate Holstebro.

Nu får den mellemste Viberg Larsen, nemlig Mads, mulighed for at udvide medaljesamlingen, når han skal til VM i Chile i oktober. Tidligere på ugen blev han udtaget til U21 VM, og selvom det er Mads Viberg Larsens første VM, så er ambitionen klar.

- Mit klare håb er at ende op i medalje-kampen. Hvis jeg rammer dagen, så synes jeg også, at det er realistisk, siger Mads Viberg Larsen.

Tidligere på året fik Mads Viberg Larsen en bronzemedalje til U21 EM, ligesom at han også blev danmarksmester, men det kræver lidt ekstra at gøre sig gældende i medaljekampen til et VM.

- Der er helt klart forskel på niveauet. Til VM er japanerne med, og de er en rigtig stærk nation, siger Mads Viberg Larsen.

Mit klare håb er at ende op i medalje-kampen. Hvis jeg rammer dagen, så synes jeg også, at det er realistisk.

Mads Viberg Larsen, karatekæmper

Annonce

Udebane

Det kræver derfor den rette mængde træning, hvis man skal gøre sig gældende på det niveau, og her er opskrifter klar for det lokale stortalent

- Det handler om at finde den rigtige formkurve, så jeg trapper op for træningen indtil tre uger inden VM, hvor jeg så begynder at trappe ned, siger Mads Viberg Larsen, som erkender, at et kommende VM skaber endnu mere motivation i træningslokalet.

Der et stadig en lille mulighed for, at 18-årige Mads Viberg Larsen kan komme til OL i 2020, men håbet omkring OL 2024 i Paris er mere realistisk.

U21 VM i Santiago, Chile afholdes fra den 23.-27. oktober, og Mads Viberg Larsen mødes med landsholdet ugen før til en såkaldt præ-camp, hvor de sidste ting skal finpudses. Det er ikke første gang, at Mads Viberg Larsen er til stævne i Santiago, og derfor bekymrer udebanen ham heller ikke. Tværtimod.

- Jeg føler faktisk, at det hjælper mig til at fokusere endnu mere, siger karatekæmperen.

Inden han skal til Chile går turen dog til Montreal til et stævne, hvor Viberg Larsen skal i aktion fra 22-24. juni.

Annonce
Annonce
Holstebro

Skal vi forbyde spillereklamer?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Bjergtagende solopgang

Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Annonce