Annonce
Sport

VM-debutant går benhårdt efter medaljerne

Mads Viberg Larsen er udtaget til sit første VM, og det er med ambitionen om at blande sig i medaljekampen. Pressefoto
Karatekæmperen Mads Viberg Larsen har vist storform på det seneste, og det har givet ham en plads til U21 VM i Chile, hvor VM-debutanten tror på medaljechancen.

Holstebro: Hvis man er fra Nordvestjylland, så kan man nærmest ikke sige topkarate uden at nævne familien Viberg Larsen i samme sætning.

De tre søskende Joakim, Mads og Sofie har tilsammen skrabet flere medaljer sammen end de fleste af os kan drømme om. Til at organisere de tre har de mor Lone Viberg Larsen, og det er ikke blot på hjemmefronten, men hun er også formand for klubben, Budo Sportskarate Holstebro.

Nu får den mellemste Viberg Larsen, nemlig Mads, mulighed for at udvide medaljesamlingen, når han skal til VM i Chile i oktober. Tidligere på ugen blev han udtaget til U21 VM, og selvom det er Mads Viberg Larsens første VM, så er ambitionen klar.

- Mit klare håb er at ende op i medalje-kampen. Hvis jeg rammer dagen, så synes jeg også, at det er realistisk, siger Mads Viberg Larsen.

Tidligere på året fik Mads Viberg Larsen en bronzemedalje til U21 EM, ligesom at han også blev danmarksmester, men det kræver lidt ekstra at gøre sig gældende i medaljekampen til et VM.

- Der er helt klart forskel på niveauet. Til VM er japanerne med, og de er en rigtig stærk nation, siger Mads Viberg Larsen.

Annonce

Mit klare håb er at ende op i medalje-kampen. Hvis jeg rammer dagen, så synes jeg også, at det er realistisk.

Mads Viberg Larsen, karatekæmper

Udebane

Det kræver derfor den rette mængde træning, hvis man skal gøre sig gældende på det niveau, og her er opskrifter klar for det lokale stortalent

- Det handler om at finde den rigtige formkurve, så jeg trapper op for træningen indtil tre uger inden VM, hvor jeg så begynder at trappe ned, siger Mads Viberg Larsen, som erkender, at et kommende VM skaber endnu mere motivation i træningslokalet.

Der et stadig en lille mulighed for, at 18-årige Mads Viberg Larsen kan komme til OL i 2020, men håbet omkring OL 2024 i Paris er mere realistisk.

U21 VM i Santiago, Chile afholdes fra den 23.-27. oktober, og Mads Viberg Larsen mødes med landsholdet ugen før til en såkaldt præ-camp, hvor de sidste ting skal finpudses. Det er ikke første gang, at Mads Viberg Larsen er til stævne i Santiago, og derfor bekymrer udebanen ham heller ikke. Tværtimod.

- Jeg føler faktisk, at det hjælper mig til at fokusere endnu mere, siger karatekæmperen.

Inden han skal til Chile går turen dog til Montreal til et stævne, hvor Viberg Larsen skal i aktion fra 22-24. juni.

Annonce
Forsiden netop nu
HB

HB hentede tredje udesejr i træk

Leder For abonnenter

Lad nu bare forældrene være forældre på deres måde

Ingen ferieuge uden historier i medierne, som til hverdag næppe havde fået stor opmærksomhed. Nogle kalder det lidt nedladende agurketids-historier, men ofte kaster den slags ret interessante ting af sig. Og ofte giver ferie hos politikere og embedsmænd mulighed for at fortælle noget om helt almindelige mennesker. Det er som udgangspunkt positivt. Denne efterårsferies store historie uden stor relevans er historien om forældre, der ønsker at få deres børns skolefoto manipuleret. Ikke mindst harmen over disse forældre og den massive afstandtagen til redigering af virkeligheden har fyldt meget. Meningsdannere og politikere - og mange andre - har med glæde delt deres egne gulnede skolefotos på sociale medier. Ledsaget af mere eller mindre harmdirrende kommentarer om nutidens forældres forkvaklede syn på udseendet. Det er en automatredaktion, og den er ærligt talt kedelig. Det er også helt ligetil at lange ud efter forældregenerationen og dennes tilgang til børn og opdragelse. For den er unægtelig anderledes end den forriges. For slet ikke at tale om forskellen, hvis vi går to generationer tilbage. Vi kan hurtigt blive enige om, at børn skal have lov at være børn, og at vi skal passe på med, hvor store krav om perfektion, vi flasker dem op med. Men udviklingen giver altså nye muligheder, som de unge ser som noget helt naturligt. Til hverdag er der digitale filtre på billederne, så det hele tager sig lidt bedre ud. Og selv måske skal være en af de rigtig gode dage, hvis vi i virkeligheden skal leve op til udseendet på billedet, foretrækker vi helt naturligt den pæne udgave, når vi viser os frem. Hvorfor skulle det være anderledes for børnene? Hvor langt skal man alternativt gå for at sikre autenticitet i billederne? Skal det tages om, hvis øjnene er halvt lukkede? Skolefotoet er i sig selv ret ligegyldigt for samfundet. Men historien er interessant, fordi den siger noget om os. Og det gør reaktionerne i høj grad også. Børnene skal have lov at være børn, ja. Men skal forældrene ikke også have lov til at være forældre på den måde, de nu finder rigtigt?

Erhverv

Frygt for skadedyr lukker Netto

Annonce