Annonce
Lemvig

VLTJ må klare sig uden reservetog

Arkivfoto: Morten Stricker
Når VLTJ overtager kørselen på strækningen Holstebro-Skjern til december 2020, bliver det med et togsæt mindre end ønsket
Annonce

Lemvig: Når VLTJ overtager driften på strækningen Holstebro-Skjern om et års tid, bliver det uden det reservetog, som banen havde håbet på.

Der skal bruges fire ordinære togsæt for at sikre en stabil drift på banen, men der ud over ønskede banen også et reservetog, der kunne sættes ind i perioder, hvor et togsæt må tages ud af drift på grund af vedligehold eller nedbrud. Det har ikke været muligt at skaffe et reservetog, så derfor forbereder banen sig nu på, at de fire togsæt i en periode må vedligeholdes om natten, hvor de alligevel ikke er i drift. Hvis et af togene bryder sammen, bliver det nødvendigt at indsætte busser på strækningen, mens toget bliver repareret.

- Det er klart, at en situation, hvor man skal køre med bus i stedet for tog, aldrig vil være tilfredsstillende. Vi havde satset på nye tog ved overtagelsen at strækningen, men det sker ikke. Derfor må det i første omgang komme an på en prøve for at se, om vi ikke alligevel får driften til at hænge sammen, siger formanden for Region Midtjyllands udvalget for Regional Udvikling, Jørgen Nørby (V).

Politikerne i udvalget fik en orientering om situationen i denne uge, som de tog til efterretning.

Målet er dog ikke, at banen fortsat skal køre med de nuværende Y-tog. Der har længe været budgetteret med indkøb af nye togsæt, men arbejdet blev i september sat på stand by. Der har nemlig vist sig en mulighed for at erstatte de planlagte, nye dieseltog med nye batteritog, men det kræver en medvirken fra Trafikministeriets side.

- Jeg håber stadig på nye tog - måske allerede fra 2021, hvis vi taler om batteritog. Derfor bliver der en periode, hvor vi vil få en risiko med de gamle togsæt, og den periode er vi så nødt til at tage. Men vi håber selvfølgelig ikke, at risikoen bliver aktuel. Det er klart, siger Jørgen Nørby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce