Annonce
Erhverv

VLTJ har ingen stormproblemer

Trods stormen har VLTJ ingen problemer med at holde togene i gang. Arkivfoto: Claus Sjødin

Både DSB og Arriva har aflyst alt kørsel i Vestjylland fredag morgen på grund af storm. Men privatbanen VLTJ ser ingen problemer overhovedet og opretholder normal drift

Lemvig: Mens både Arriva og DSB har aflyst alt togkørsel i det vestjyske område, så har privatbanen VLTJ holdt gang i togene hele morgenen og har fortsat helt normal drift.

- Vi indstiller ikke driften, hvis vi vurderer, at vi kan køre. Og vore lokomotivførere vurderer ikke, at der er nogen risiko overhovedet, siger VLTJ's direktør, Martha Vrist.

Banen kører ellers i de yderste klitter og på de høje dæmninger ud mod Thyborøn. Derfor er toget særdeles vindudsat - og det er netop på grund af den varslede storm, at både DSB og Arriva allerede i aftes meddelte, at de ville indstille alt drift på de vestjyske strækninger så længe stormen stod på.

Hos VLTJ har man draget den erfaring, at en varslet storm ikke altid udvikler sig så voldsomt, som meteorologerne varsler. Derfor vælger man at stikke en finger i jorden, inden man indstiller driften.

- Da vi mødte på arbejdet fredag morgen, valgte vi at køre den første tur med såkaldte "skærpet opmærksomhed". Det vil sige med nedsat hastighed, men vores lokomotivfører mødte overhovedet ingen problemer og vurderede, at der ikke var nogen risiko overhovedet. Derfor fortsatte vi vore kørsler, siger Marha Vrist.

Hun fortæller, at banen løbende er i kontakt med sine lokomotivførere, men der er ingen, der er ikke blevet berettet om hverken løse tagsten, flyvende skraldespande eller andre problemer ude fra strækningerne.

Banens egne instrukser siger, at ved vindstyrker omkring 25 sekundmeter, begynder man at vurderer situationen. Driften bliver indstillet omkring 30 sekundmeter og dermed tæt på orkan.

- Men det er jo altid en vurdering, hvornår vi skal gøre noget. Der kan altid vælte træer - også ved vind under de 25 sekundmeter - og nogle strækninger kan være mere udsatte for vind end andre. Derfor stikker vi en finger i jorden, men af hensyn til passagererne indstiller vi ikke driften, hvis vi vurderer, at vi kan køre. Lige nu ser stormen ikke ud til at blive værre, så derfor har vi normal drift, siger Martha Vrist.

Annonce
For abonnenter

Populær malerproducent har fordoblet salget på tre år og slår rekord i regnskabet: Sådan har de tacklet prisstigningerne

Navne For abonnenter

Til Minde Om: Næste gang du besøger hallen i Mejdal, bør du kende historien om Elmer Andersen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Vi har for mange fjumreår, siger politikerne: Sådan gjorde vi, fortæller fire personer fra erhvervs- og kulturlivet

Holstebro For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Lemvig

Midlertidige standpladser, ja tak: Jo flere forskellige tilbud, der er, jo flere mennesker kommer der

Holstebro

Har du nogensinde stjålet? Maria har nuppet venindens Barbie-kjole og Karina har taget forældrenes smøger - men stjæler man også tørfisk?

For abonnenter

Hans Kristian bor 350 meter fra støjende kampflys landingsbane: Nu sagsøger han og over 200 andre naboer den norske stat - et hav af danske erstatningssager kan også være på vej

Sport For abonnenter

Kender du Sisstiss? Det gør 24.700 på Instagram, og de elsker ærligheden, vejledningen og energien

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Man kan sagtens være ambitiøs og resultatorienteret, selv om man står som yngste ufaglærte ved et samlebånd - og man kan have gennemført fine uddannelser og stadig være blottet for evner

For abonnenter

Kim solgte sin virksomhed for et trecifret millionbeløb: - Man skal aldrig blive iværksætter for pengenes skyld

Holstebro

Varehus har ligget samme sted i over 30 år, men åbner snart i nyt område: - Vi havde nogle forhold, som ikke var optimale

For abonnenter

Fire dages arbejdsuger udbredes stadig mere i det små

Alarm 112

21-årig motorcyklist død efter soloulykke uden for Skive

Sport For abonnenter

Regnskabet er gjort op efter en sæson, som slet ikke har levet op til forventningerne: Stregspillerne ligger i bunden af karakterlisten

Navne

Finn Orvad: Jeg ville gerne være bedre til ikke at lade mig gå på af konflikter

Annonce