Annonce
Debat

Vis samfundssind og invester i nye medarbejdere

"En ledig, erfaren rengøringsmedarbejder, der omsorgsfuldt og med kvalitet har gjort rent i børnenes skolelokaler i mange år, og hvor kroppen derfor også er slidt, kan være en gevinst for rigtig mange virksomheder, men kan næppe opfylde entreprenørvirksomhedens krav til en ny jord- og betonarbejder.," skrives der i læserbrevet. Arkivfoto: Johan Gadegaard.

Læserbrev: I Holstebro er de fleste industrivirksomheder kommet godt gennem krisen, og søger - ligesom bygge- og håndværksvirksomheder og restauranter i hele Danmark - nye folk. For eksempel industrioperatører og maskinsnedkere. Men i takt med genåbningen og opsving i beskæftigelsen bliver det stadig vanskeligere at finde et perfekt match, sådan 1:1, når man ser på de lediges kvalifikationer og erfaringer, og hvad den enkelte virksomhed ideelt ønsker sig af en ny medarbejder.

En ledig, erfaren rengøringsmedarbejder, der omsorgsfuldt og med kvalitet har gjort rent i børnenes skolelokaler i mange år, og hvor kroppen derfor også er slidt, kan være en gevinst for rigtig mange virksomheder, men kan næppe opfylde entreprenørvirksomhedens krav til en ny jord- og betonarbejder.

En ledig af anden etnisk herkomst end dansk kan have været en meget værdsat og værdifuld medarbejder, men har måske sværere ved at komme i job igen, fordi kravene til et godt dansk er steget over årene i takt med dokumentation og kvalitetssikring og certificering af virksomhederne.

Annonce


Derfor er vores opfordring til virksomhederne, at de nu skal vise samfundssind og investere i nogle af de ledige danskere, så vi får alle med.


Derfor er vores opfordring til virksomhederne, at de nu skal vise samfundssind og investere i nogle af de ledige danskere, så vi får alle med. Den kræsne og fordomsfulde holdning over for ledige over 50 og 60 år skal pakkes væk. Tilsvarende skal man ikke afvise unge ledige med den begrundelse, at de ingen erfaring har, for så får de det jo aldrig.

Vi har tidligere i Danmark bevist, at påstanden om en nedre grænse for antallet af ledige er en akademisk skrivebordsting. Når jobåbningerne er synlige, skal de ledige nok flokkes. Før finanskrisen kom ledigheden markant under den såkaldt strukturelle ledighed. Det kan og skal vi præstere igen. Vi gør alt, hvad vi kan, fra 3F’s a-kasse for at støtte både de jobsøgende og virksomhederne i at finde det bedste match - og eventuelt finde de kurser, som kan bidrage til en hurtigere opkvalificering af de ledige, hvis det er nødvendigt. Men der skal to til tango, og nye medarbejdere vil altid være en investering værd.

Og så bør virksomheder, som søger nye medarbejdere, naturligvis tilbyde de løn- og ansættelsesvilkår, der fremgår af den frivillige aftale mellem branchens arbejdsgivere og fagforeninger - altså overenskomstvilkår. Mon ikke det kunne lette rekrutteringen?

Annonce
Kultur

Her møder Karina Kandis-Johnny for første gang i 17 måneder: - Jeg burde nok ikke have taget makeup på, for jeg kommer til at tudbrøle

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Spisested har været 'forladt' i over fire måneder: Gæster undrer sig

Holstebro For abonnenter

De ældre skal have de fleste penge, men minimumsnormeringer kan splitte byrådet

Holstebro

Halvdelen af punkterne i familieudvalget er hemmelige: - Vi sætter altså ikke mere på den lukkede dagsorden, end vi må

Erhverv

Restaurant åbner igen, men udfordringen er ikke løst endnu

Struer

Kommuner: Lad os drøfte en Naturnationalpark i Klosterheden

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Et ansvar, som de unge ikke har fortjent at stå med, men skal have ros for at løse efter bedste evne

Debat

På kant: Enten gør vi det i fællesskab - eller også gør vi det ikke

Navne

Han er blevet sin egen chef som fjerde generation i det gamle familiehus

Danmark

Marias mor havde planlagt selvmord gennem flere år - Min verden gik fuldstændig i sort

Holstebro

Den gamle beredskabsbygning undersøges for giftstof-forurening: Nabo tør ikke spise frugt fra haven

Sport For abonnenter

Trods halvstort TTH-nederlag i Lissabon: - Vi har stadigt en chance i returkampen

Erhverv

Ville du kunne klare dig gennem en dag på lidt olivenolie, et par græskarkerner og måske et par bær? For Josep er det hverdag, og diæten giver ham masser af energi som både musiker og ingeniør

Annonce