Annonce
Holstebro

Virksomheder gør alt for at holde skindet på næsen

Bilforretningerne holder fortsat åben, men kører på lavt blus. Derfor har man flere steder i Holstebro sendt medarbejderne hjem i halvdelen af tiden. Det betyder en voldsom lønnedgang i en periode, men man beholder jobbet. Arkivfoto/genre: Foto: Søren Bidstrup/Scanpix 2016
Fagforbund kimes ned af private virksomheder og medlemmer, der forsøger at komme igennem corona-krisen uden alt for store tab.

Holstebro: Stort set ingen privatansatte går fri af coronakrisen.

Det mærker man hos fagforeninger, blandt andet hos HK MidtVest, der er nødt til at holde weekendåbent, fortæller formand Inger Toft Stranddorff:

- Vi har drøntravlt på vores faglige telefoner og mails. Vi får rigtig mange opringninger fra folk, der kigger, på hvordan de kommer godt ud på den anden side. Kan vi gøre nogle andre ting end hjælpepakkerne, der kan redde virksomheden - kan vi gå ned i løn?

Hos Dansk Metal Nordvestjylland modtager man dagligt 10-20 henvendelser fra virksomheder, der vil høre om mulighederne for at reducere omkostningerne, fortæller formand Dan Mikkelsen:

- Mange medlemmer ringer ind for at spørge, hvordan de er stillet. Nogle af dem mister halvdelen af deres månedsløn, når de sendes på fordeling - men det er ikke, fordi jeg oplever, at medlemmerne ikke har forståelse for, at det virksomhederne står i, er en så ekstraordinær situation, at vi kommer til at betale alle sammen - virksomhederne, medarbejdere og samfundet.

Flere af Holstebros bilforhandlere har sendt sælgere, mekanikere og kontorpersonale på arbejdsfordeling, hvilket vil sige, at de arbejder og får løn halvdelen af tiden og går hjemme på dagpenge de andre 50 procent.

- Vi valgte arbejdsfordeling, fordi vi har nogle gode folk, som vi helst ikke vil af med og har brug for bagefter - og fordi det er den mest fleksible ordning, siger siger Hanne Juul Jensen, økonomichef og partner hos STS Biler, der beskæftiger 100, heraf 35 i Holstebro, for hvem fordelingen varer i 13 uger.

Annonce

Fyrer og beder folk løbe stærkere

Hos Westpack har man i sidste uge reduceret arbejdsstyrken i produktionen med otte mand, men en fortsat ordrenedgang gør det nødvendigt at tilpasse kapaciteten yderligere, vurderer direktør Morten Dalsgaard.

- Lige nu sidder vi og analyserer på, om vi skal vælge hjemsendelse med lønkompensation eller arbejdsfordeling. Hvad vi vælger, og hvornår ved jeg ikke, siger Morten Dalsgaard.

I har en lang tradition for at dele ud af overskuddet, når det går godt - er det en overvejelse at bede medarbejdere kollektivt gå ned i løn nu?

- Nej. Min overvejelse er alene, at vi hele tiden skal sikre os, at vi har det rigtige antal ansatte i forhold til ordremængden, der kommer ind - og det gælder uanset om, der er corona-krise eller ej.

Hos Østermark Entreprenørforretning A/S er man ikke ramt endnu, men kan blive det om to-tre måneder, hvis der ikke kommer nye ordrer i bogen, siger administrerende direktør og medejere, Henrik Vestergaard:

- Grundlæggende tror vi ikke på at sætte folk ned i løn, fordi det fjerner en motivationsfaktoren. Det gjorde vi heller ikke under finanskrisen, men vi gjorde det, at vi snakkede med vores folk om at optimere og rende lidt stærkere. Vi bad også de ansatte om at afvikle ferie- og feriefridage.

Sendt hjem på dagpenge

Alle landets frisørsaloner er blevet bedt om at lukke, og når der ikke er gang i saksene, kommer der ingen penge i kassen. Derfor har Frisør Morgenhår, der blandt andet har en salon i Holstebro, valgt at sende medarbejderne hjem på dagpenge.

En anden løsning havde været at sende dem hjem, hvor virksomheden selv betaler for 25 procent af lønnen, mens staten dækker resten. Men det ville stadig være dyrt for Frisør Morgenhår, fortæller Kim Wiche, der ejer kæden.

- Vi har snakket med vores medarbejdere om situationen, og vi vil alle sammen gerne have et arbejde at vende tilbage til, siger han.

Halvdelen sendt hjem

En af de brancher, der er ramt af krisen, er restaurationsbranchen. Alle restauranter holder, og det mærker AB Catering, der leverer fødevarer til blandt andet restauranter og kantiner.

Der er ansat 55 medarbejdere i virksomhedens afdeling i Holstebro, men det tal er mere eller mindre halveret, efter krisens indtog. 25 medarbejdere er sendt hjem ved hjælp af aftalen om, at virksomheden selv skal betale en fjerde af lønnen, mens staten betaler resten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce