x
Annonce
Kultur

Virksomhed giver 4,2 millioner til corona-ramt foreningsliv: Kan redde Holstebro Cup

Holstebro Cup mangler nu og her 470.00 kroner, som stævnet skal betale for investeringer og for eksempel ubrugelige trøjer med årstal på. Dertil kommer det overskud fra det aflyste stævne, som man nu går glip af. Det skulle have hjulpet HH90's spillere. Foto: Morten Stricker
Holstebro Cup mangler akut knap en halv million kroner, og Jysk Energi kommer nu håndboldstævnet og en række andre nordvestjyske foreninger til undsætning som følge af corona-krisen.

Holstebro: Tallene er til at føle på.

- Vi mangler 470.000 kroner nu og her, siger formand Karsten Marcussen for det nu aflyste Holstebro Cup, der er Nordeuropas største håndboldstævne.

Tallene er også til at regne på:

- Det er helt enormt, hvor mange dette berører, og for at lukke det hul ville det svare til, at alle medlemmer i HH90 skulle stige med 1500 kroner i kontingent, siger formanden.

Derfor var Holstebro Cup ikke sen til at søge, da forsyningsselskabet Jysk Energi forleden forhøjede det beløb på 1,2 millioner kroner, det giver til det nordvestjyske kultur- og foreningsliv, med tre millioner til 4,2.

"Grundet den helt exceptionelle situation har bestyrelsen besluttet at lave en ekstra udlodning på op til 3 millioner kroner for at afbøde virkningerne for foreninger og institutioner i vores område," skriver Jysk Energi i en pressemeddelelse.

Hos Holstebro Cup lægger man ikke skjul på begejstringen, særligt for at nogen tænker på netop dem.

- Det er også forfærdeligt for virksomhederne, men der er også frivillige foreninger, som mister penge, og derfor er det dejligt, at nogen kigger vores vej, ellers kunne det gå grueligt galt, siger Karsten Marcussen.

Annonce

Sådan får man del i sponsorpuljen

Jysk Energi A.m.b.a. har en sponsorpulje på 1,2 millioner kroner, som man støtter kultur- og foreningslivet med. Grundet corona-krisen har bestyrelsen nu besluttet at forhøje beløbet med tre millioner kroner, som er rettet mod dækning af driftstab og øvrige økonomiske konsekvenser af krisen.

Jysk Energi A.m.b.a. er et forbrugerejet forsyningsselskab, der er ejet af 30.000 andelshavere i Holstebro, Lemvig og Struer Kommune.

Kriterierne for at søge er som følger: Man skal være en organisation, forening, klub eller institution, som arbejder ”non-profit”.
Ansøger skal være hjemhørende i Holstebro, Lemvig eller Struer Kommune. Ansøger skal have lidt et tab som følge af coronaudbruddet gennem nedlukning eller aflysning af arrangementer.

Med i vurderingen vil der blive lagt vægt på:

- Hvor mange andelshavere/personer kommer tilskuddet til gode.

-Størrelsen af tabet som følge af aflysninger og lukninger

Ansøgningsfristen er 1. juni 2020, og der kan ansøges på jyskenergi.dk

Kilde: Jysk Energi

Vil ikke være grådig

Selvom ansøgerne først får svar til juni, lader Jysk Energi over for Dagbladet forstå, at lige netop Holstebro Cup står stærkt, fordi den er ramt økonomisk på grund af corona-udbruddet, og desuden har betydning for en lang række andre foreninger.

- Vi har valgt at søge om 100.000 kroner. Vi kunne sagtens have søgt om 470.000 kroner, men det ville være grådigt, og det er jeg for meget foreningsmenneske til at være. Foreninger som spejderne, Holstebro Boldklub eller den amerikanske fodboldklub mister også en indtægt, de plejer at få ved at hjælpe til Holstebro Cup, og derfor har jeg opfordret dem til også at søge. Vi er jo også interesseret i, at de foreninger eksisterer, for ellers kunne Holstebro Cup ikke løbe rundt, siger Karsten Marcussen.

De resterende 370.000 kroner vil man søge hos Dansk Håndbold Forbund og Dansk Idrætsforbund. Derudover vil man låne, så der igen kan komme en Holstebro Cup.

De 470.000 kroner, som cuppen mangler, er brugt på investeringer i stævnet, hvis regninger nu skal betales, samt eksempelvis indkøbte trøjer med årstal på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce